Chrupiący boczek zawijany z grilla. Pyszne, rumiane mięso, które przygotujesz w kilka chwil

Materiał promocyjny Sieci POLOmarket
Boczek zawijany to pyszna przystawka na grilla
Boczek zawijany to pyszna przystawka na grilla Getty images/Sergii Zmurchak/zdjęcie ilustracyjne
Chrupiący zawijany boczek to pyszna i oryginalna przystawka na grilla, którą na pewno zaskoczysz swoich gości. Boczek z grilla jest chrupiący, rumiany i niezwykle aromatyczny dzięki prostej marynacie. Jeśli zastanawiasz się, co podać na grilla oprócz znanych mięs, wypróbuj nasz przepis na pyszny boczek zawijany.

W skrócie

Na grillu możemy przygotować nie tylko kiełbasę, karkówkę czy kaszankę, ale również boczek. To mięso idealnie nadaje się do grillowania, a w trakcie robi się rumiane i chrupiące. Do grillowanego boczku trzeba najpierw przygotować marynatę z oleju, czosnku i przyprawa oraz zostawić w niej mięso na co najmniej godzinę. Przygotowany w ten sposób boczek będzie niezwykle aromatyczny. Możemy do niego podać pyszną sałatkę z grillowanych warzyw oraz pieczone ziemniaki.

reklama

Boczek zawijany z grilla - pomysł na pyszną przystawkę na grill

Czas przygotowania: 40 minut
Porcja: 4-8 osób
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 0,5 kg boczku Rzeźnik Szymon,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego Marysia,
  • 3 ząbki czosnku,
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej Na Szlaku Smaku,
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs Na Szlaku Smaku,
  • 6 długich wykałaczek.

Polecam także: Tą kaszanką z grilla będziesz się zajadać. Najlepszy przepis

Jak zrobić boczek zawijany na grilla?

  1. Boczek pokroiłam na plastry.
  2. Do miski wlałam olej, dodałam przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszałam.
  3. Do miski z marynatą włożyłam boczek i wstawiłam do lodówki na godzinę.
  4. Przygotowałam wykałaczki. Ostrą częścią wykałaczki przebiłam każdy zamarynowany plaster boczku i i owinęłam go wzdłuż wykałaczki.
  5. Tak przygotowany boczek grillowałam ok. 30 minut.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Chrupiący boczek zawijany z grilla. Pyszne, rumiane mięso, które przygotujesz w kilka chwil - Strona Kuchni

Wróć na szklarskaporeba.naszemiasto.pl Nasze Miasto