Karkonosze.Prelekcja Piotra Gryszela „Tradycje kulinarne Karkonoszy” odbędzie się w Karkonoskim Centrum Edukacji Ekologicznej KPN w Szklarskiej Porębie w poniedziałek 9 stycznia o godz. 17.
Dowiecie się co jadano w Karkonoszach kiedyś i co gości na karkonoskich stołach obecnie
. Kim jest foodie i dlaczego rozczochrana panna młoda jest najlepsza na deser? Jak przyrządzić karkonoską brukiew po polsku, czym ugasić pragnienie i gdzie znaleźć regionalne smakołyki?
Na te i inne pytania postara się odpowiedzieć autor prelekcji.
Piotr Gryszel to pracownik naukowy Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, przewodnik sudecki, pilot wycieczek, regionalista i krajoznawca. Podczas swych podróży stara się odkrywać nowe smaki. Jak tylko ma czas to eksperymentuje w kuchni. Kiedyś jadł żeby żyć – teraz żyje żeby jeść
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?