Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karkonosze. Co królowało na stołach w karkonoskich schroniskach- ciekawa prelekcja

Alina Gierak
org
Karkonosze. Brukiew czy bigos? Na deser makowiec czy sernik? Kto ciekawy jest co jadano w Karkonoszach kiedyś i obecnie, może wybrać się na prelekcję Piotra Gryszela.

Karkonosze.Prelekcja Piotra Gryszela „Tradycje kulinarne Karkonoszy” odbędzie się w Karkonoskim Centrum Edukacji Ekologicznej KPN w Szklarskiej Porębie w poniedziałek 9 stycznia o godz. 17.

Dowiecie się co jadano w Karkonoszach kiedyś i co gości na karkonoskich stołach obecnie

. Kim jest foodie i dlaczego rozczochrana panna młoda jest najlepsza na deser? Jak przyrządzić karkonoską brukiew po polsku, czym ugasić pragnienie i gdzie znaleźć regionalne smakołyki?

Na te i inne pytania postara się odpowiedzieć autor prelekcji.
Piotr Gryszel to pracownik naukowy Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, przewodnik sudecki, pilot wycieczek, regionalista i krajoznawca. Podczas swych podróży stara się odkrywać nowe smaki. Jak tylko ma czas to eksperymentuje w kuchni. Kiedyś jadł żeby żyć – teraz żyje żeby jeść

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szklarskaporeba.naszemiasto.pl Nasze Miasto