MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sok z surowego buraka stosowany jest często przez sportowców...
fot. bialasiewicz/123RF

Dlaczego warto jeść barszcz czerwony i buraki? Wspierają układ krążenia, łagodzą objawy niestrawności oraz obniżają ciśnienie tętnicze krwi

Wzmacniają pracę mięśni

Sok z surowego buraka stosowany jest często przez sportowców jako naturalny środek zwiększający wydolność organizmu. Zawarte w tym napoju azotany w łagodny sposób rozszerzają naczynia krwionośne, dzięki czemu do serca, innych narządów oraz mięśni dostarczana jest znacznie wyższa zawartość tlenu, co poprawia sprawność fizyczną. Nieco słabszą właściwość może wykazywać barszcz czerwony przygotowany na naturalnym zakwasie buraczanym.

Zobacz również

Sianokosy w Muzeum Wsi Lubelskiej! Kosiarze zapraszają w niedzielę

Sianokosy w Muzeum Wsi Lubelskiej! Kosiarze zapraszają w niedzielę

Sobota w Ogrodzie Botanicznym. Akademia AZS UMCS zaprasza na piknik

Sobota w Ogrodzie Botanicznym. Akademia AZS UMCS zaprasza na piknik

Polecamy

Kiedy nie mam czasu gotować, robię to danie. Cała rodzina się zajada

HIT DNIA
Kiedy nie mam czasu gotować, robię to danie. Cała rodzina się zajada

Jednym zdaniem zszokowała widzów „Dziennika Telewizyjnego”. Zapisała się w historii

Jednym zdaniem zszokowała widzów „Dziennika Telewizyjnego”. Zapisała się w historii

Lewandowski dołącza do Putellas i Pusha T. Polak gwiazdą kampanii Zalando

Lewandowski dołącza do Putellas i Pusha T. Polak gwiazdą kampanii Zalando