MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Utrudnienia dla kierowców w okolicy powstającej północnej obwodnicy Krakowa

Utrudnienia dla kierowców w okolicy powstającej północnej obwodnicy Krakowa

Ekologiczny Dzień Dziecka w Powiatowej Hali Sportowej w Radomsku. FILM, ZDJĘCIA

Ekologiczny Dzień Dziecka w Powiatowej Hali Sportowej w Radomsku. FILM, ZDJĘCIA

Polecamy

Paliwo taniej w długi weekend! Ruszają promocje

Paliwo taniej w długi weekend! Ruszają promocje

Jaka pogoda na Boże Ciało? Sprawdź, czy długi weekend będzie słoneczny

O TYM SIĘ MÓWI
Jaka pogoda na Boże Ciało? Sprawdź, czy długi weekend będzie słoneczny

Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty

TYLKO U NAS
Krzysztof Skiba zostanie ojcem? Stanowcze oświadczenie artysty