RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Strony specjalne » Komunikaty drogowe » Tragedia na A4. Dwie osoby zginęły w zderzeniu 9 pojazdów
  • Na autostradach jeździ dużo świrów. franek (gość) 2012-02-11 10:01:00

Na autostradach jeździ dużo świrów, zwłaszca nocą i nad ranem jest niebezpiecznie. Konieczna kontrola drogowa i odcinkowy pomiar prędkości !!!
  • To nie tylko wina świrów... Wkurzony Wrocł@wianin (gość) 2012-02-11 10:32:32

Autostrada a4 jest fatalnie serwisowana, służby nie dbają o to czy pojawia się oblodzenie drogi czy nie, kilkanaście razy miałem sytuację w której ni z tego ni z owego mokra jezdnia zamieniała się w oblodzoną. Rada jedna, jeżdżąc w zimie po a4 noga z gazu...
  • tak czy inaczej zibdor (gość) 2012-02-11 10:38:51

Odcinek drogi Wrocław Legnica jest wciąż niebezpieczy.pozornie prosta droga.ale wielce trudna. Jasne brak serwisu,wyobraźni kierowców,jakieś żyły wodne..? Odcinki zamieniajace się w tragedie ludzkie.
  • Nie jest tajemnicą, że w tych miejscach przebiega dużo żył wodnych i to czasem szerszych niż sama autostrada energoterapeuta (gość) 2012-02-11 10:50:27

Ich wpływ jest taki, że przejeżdżając przez takie miejsca gdzie się znajdują, momentalnie następuje chwilowy spadek aktywności psychicznej oraz wydłuża się refleks. Czujemy coś w formie chwilowego zawieszenia lub osłabienia. Możemy przejeżdżać 100razy tym miejscem, a poczujemy to za 101
  • Autostrada-jeszcze daleko do standardów papryk1 (gość) 2012-02-11 11:14:01

A4 to raczej droga szybkiego ruchu- brak pasa awaryjnego, infrastruktury nie mówiąc o kolejnych pasach ruchu- min. 3 w jednym kierunku+ pas awaryjny. Do tego dochodzi bezmyślność kierowców 'TIR'! Jeżdżą jeden za drugim w odstępach 5-10m bo OSZCZĘDNOŚCI. Przecież kierowcy 'TIR' są profesjonalistami- a rzadko który po opadach śniegu odśnieżał plandekę swojej naczepy a później widać latające płyty lodu. MYŚLENIE NIE BOLI!!
  • To przechodzi ludzkie pojęcie imperator (gość) 2012-02-11 13:17:36

Jechałem w środę z Monachium,praktycznie przez całe Niemcy padał niemiłosiernie śnieg mimo to co chwile jechały pługi i jazda była względnie bezpieczna! Jak tylko przekroczyliśmy granicę to pojawiły się NAPISY UWAGA ŚLISKO OGR.PR. do 70km/h i sprawę załatwili !Na odcinku z granicy do wrocka ani pługa nic a nic!!! Banda nierobów siedzi na stołkach i gra w karty na świetlicy!!!!
  • gosc (gość) 2012-02-11 14:50:24

Facet powiec to TYM idjotom co siedza za swoimi kolkami ???
    zawsze gdzies sie spiesza -palanty !
  • jinx (gość) 2012-02-11 15:18:35

Dwa dni temu tiry, dziś w nocy tiry. Jestem kierowcą osobowego auta nie tira i wiem z doświadczenia, że wielu (nie wszyscy) to niedoświadczeni ludzie, którzy siedząc wyżej od osobówek świrują na trasie uprzykrzając życie normalnym kierowcom. Mając CB słychać wielokrotnie, żeby ten temu zajechał drogę czy uprzykszał jazdę. Niestety nawet w warunkach takich jak obecne (przy minusowych temperaturach i oblodzonych drogach). I później kończy się to jak widać na zdjęciach. Powinni zrobić wielkie sito wśród tych kierowców i jakieś dodatkowe praktyki bo niestety większość z nich (nie wszyscy) to ludzie z niższym wykształceniem (co słychać w CB) i na drodze również to widać. Najlepszym sposobem byłoby umieszczenie ich kabiny na wysokości osobowego auta - ciekawe czy wtedy również wszystkie manewry by powtarzali....
  • F@natic (gość) 2012-02-11 15:35:16

Post usunięty przez moderatora
  • loz (gość) 2012-02-11 17:00:09

Tylko po co pług, jak śniegu nie ma, pytam grzecznie?
  • Wypadki na autostradach? Mieszkaniec (gość) 2012-02-11 18:47:51

W Niemczech prędkość dużo większa, dużo większy ruch a wypadków mniej. Dlaczego? Bo potrafią poruszać się po autostradach.

Mieszkaniec
  • Heh Mieszkaniec (gość) 2012-02-11 18:49:38

W Niemczech prędkość dużo większa, dużo większy ruch a wypadków mniej. Dlaczego? Bo potrafią poruszać się po autostradach.
    http://switdolnyslask.wordpress.com/
  • kirowca (gość) 2012-02-11 20:25:03

Widziałem niemieckich kierowców jadących jeden za drugim a po chwili wielki dzwon i kilkadziesiąt aut do kasacji , bezgraniczna wiara w systemy bezpieczeństwa w które wyposażone są nowoczesne auta i twarde zderzenie z rzeczywistością . Praw fizyki się nie oszuka
  • FBI (gość) 2012-02-11 20:27:58

To jest sprawa dla Archiwum X .
  • Tragedia na A4 gosc (gość) 2012-02-11 20:42:03

• F@natic (gość) 2012-02-11 22:27:55

• imperator (gość) 2012-02-12 00:02:24

A ja grzecznie zapytam. Osobno jeździ pług i piaskarka (solarka) czy to jest jeden zestaw!?
  • Serwis drogi.... kedi (gość) 2012-02-12 09:23:31

Nie przesądzam czyja jest wina, ale sama miałam wypadek na A4, któy wynikał z tego że służby po prostu nie zainterweniowały...
    Wyglądało to w ten sposób, że zanim sama wpadłam w poślizg minęłam na przestrzeni 5 km 2 auta którym przydarzyło się to samo...
    Oczywiście Policja pewnie twierdziałaby że to "nie dostosowanie...", ale po prostu służby nie zadziałąły...
  • wrocek (gość) 2012-02-12 13:22:08

Różnica w mentalności, dokładności, szacunku do pracy i pieniądza.
    Nie bez powodu Niemcy potrafiły się pozbierać po I WŚ, w ciągu 20 lat wywołać kolejną i podbić całą Europę. A po przegranej II WŚ odbudować się po raz kolejny i to jeszcze w tak szybko by być współcześnie największą i najbogatszą potęgą współczesnego starego kontynentu.
  • Pomoc POSZKODOWANYM bogdan (gość) 2012-04-14 10:41:17

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.