RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Strony specjalne » Komunikaty drogowe » Zmieniono przebieg wschodniej obwodnicy Wrocławia
  • Schmetterling xxx (gość) 2012-01-25 11:15:33

k*rwa Wasza mać. puści się toto pod oknami jakiegoś dużego osiedla - tam motyli nie ma.
  • mogliby puścić tę drogę jeszcze bliżej Piotr (gość) 2012-01-25 12:09:08

Psiego-Pola byłaby świetną alternatywą w razie korków na Sobieskiego/Krzywoustego.
  • ? jc (gość) 2012-01-25 15:24:34

Co za pomysł budować zamiast prawdziwej obwodnicy ścieżkę rowerową przez jakiegoś robaka i paru niezadowolonych. Za kilka lat znów będziecie rozbudowywać. To jakaś paranoja. Co za kraj.
  • ROBACZKI wroc (gość) 2012-01-25 17:49:00

Ciekawe czy gdyby miłośnicy robaczków i motylków mieli poryć koszty zmiany planu i nowa droga biegłaby w pobliżu ich domów też by o to walczyli
  • No oczywiście robak ważniejszy od człowieka... arch05 (gość) 2012-01-25 22:40:11

I znowu koszty bo trzeba bedzie stawiac ekrany akustyczne, bo za blisko zabudowań. Paranoja !!!
  • !!! M (gość) 2012-01-26 03:02:00

Robaki to Wy możecie mieć co najwyżej w swoich ignoranckich tyłkach. To, że inwestor nie wykonał ekspertyz na czas to nie znaczy, że mają przez to cierpieć żyjące tam, chronione gatunki.
  • kkk (gość) 2012-01-26 08:15:30

Wiadomość usunięta przez moderatora
  • Chronione gatunki Morderca robaków (gość) 2012-01-26 08:47:30

Ja na swoim ogródku wszelkie robaki traktuę odpowiednim środkiem owadobójczym i mam spokój. Nie wiem czy są one rzadkie, chronione, lub coś w tym stylu.
  • elisa (gość) 2012-01-26 09:10:25

Dzięki robakom i różnym insektom człowiek żyje i funkcjonuje .
  • noż kur*** ! (gość) 2012-01-27 10:22:46

Robaki , glizdy i ptaszki ,no cholera jasna !!!!
    w taki sposób nigdy nie będziemy mieli autostrad/dróg z prawdziwego zdarzenia .
    a najbardziej mnie wkruwia fakt ,że w europie zachodniej jak budowali drogi i autostrady , to
    nikt się robakami i ptaszkami nie przejmował a teraz my musimy ulegać ekoterrorystom
    pokroju Akcji Park Szczytnicki GREENPEACE czy innych bzdurnych organizacji!!!
  • olek_01 (gość) 2012-01-27 10:24:48

jakim na przykład ???
  • i dopiero Honda (gość) 2012-01-27 17:16:47

jak się już budowę rozpoczynają się okazało, że robaki tam są? :/ zanim projekt będzie niech do ochrony środowiska pismo napiszą o sprawdzenie, czy aby jakichś zagrożonych gatunków nie zniszczą. Przecież to jakieś nieporozumienie jest....wiecie co ręce mi opadają jak czytam niektóre artykuły :( Nie sprawdzałam nigdy, ale jak jest w innych krajach? Też się tak cackają ze wszystkimi żyjątkami?
    Pozdrawiam
  • M (gość) 2012-01-27 21:24:14

Też się "cackają". Ten teren jest objętym europejskim programem "Natura 2000". Ma on na celu ochronę cennych siedlisk i gatunków. Nie znaczy to, że inwestycja nie może być przeprowadzona wcale. Jeśli można przyjąć jakąś alternatywną wersję to się to robi lub jeśli takiej opcji nie ma, a konieczne jest przeprowadzenie danej inwestycji, to po zagwarantowaniu rekompensacji strat, można ją wykonać. Obowiązkiem jest wykonanie potrzebnych ekspertyz przed rozpoczęciem prac, ale oczywiście w Polsce trudno jest wszystko zrobić po kolei i na czas...
  • Honda (gość) 2012-01-28 12:01:50

acha, nie wiedziałam:) czyli wracamy do mojego 1 i 2 zdania:) my Polacy zaczynamy wszystko od konca. Dlatego później te drogi są takie drogie w wybudowaniu. Bo przecież zmiana projektu też kosztuje...kiedy się nauczymy tak po prostu MYŚLEĆ? :/
  • M (gość) 2012-01-29 23:21:44

Akurat jeśli chodzi o Park Szczytnicki to nie w roślinach i zwierzętach jest problem tylko ludziach, którzy tam mieszkają. Ekspertyzy przyrodnicze do tego projektu były wydane dwa razy i to pozytywnie. Tu nie chodzi o to, żeby blokować inwestycje z powodu przyrody. Tej drogi nie chcą mieszkańcu, bo będzie im hałasować. Cała ta Akcja Park Szczytnicki to ściema. Przekupują ludzi, żeby orzekali na niekorzyść inwestycji, bo jak to ona nie zagraża parkowi. Prawda jest taka, że na park znaczącego wpływu nie będzie miała. Nawet żadnego drzewa z parku nie wytną.
  • M (gość) 2012-01-29 23:24:18

Na przykład pszczoły, które zapylają rośliny, które później jemy? Albo cała masa owadów, które żywią się odchodami, odpadami i padliną?
  • M (gość) 2012-01-29 23:29:00

Może jak się władze zmienią. Jak ministrem ochrony środowiska jest koleś po historii to ja dziękuję...
  • Gość z K. (gość) 2012-04-20 14:58:46

Dlaczego w tym kraju nie jest chroniony Człowiek. Z terenów Robaków przesuwa się obwodnice bliżej zabudowań miejscowości Kiełczów ,czyli truć Ludzi spalinami ,a robactwo chronić,przecież to chore.Znów przybędzie po jakimś czasie Pacjentów w przychodniach i nikt nie będzie tego kojarzył z tą obwodnicą Wschodnią

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.