RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Strony specjalne » Komunikaty drogowe » Wrocław: Samochód uderzył w słup na Olszewskiego, dwie osoby ranne (ZDJĘCIA)
  • .. kg (gość) 2011-12-14 07:43:18

Wiadomość usunięta przez moderatora
  • Wieś wracała z imprezy postępowy (gość) 2011-12-14 08:24:10

akacja na koszt poszkodowanego i kara za złamanie przepisów i ciszy nocnej
  • Dabi (gość) 2011-12-14 11:04:24

Gów.... wiesz, nie widziałeś nie wiesz co się stało to po ch...komentujesz !
  • Zwróćcie uwagę na adres www na szybie: http://gryuliczne.com/ Mieszkaniec (gość) 2011-12-14 12:50:24

I sprawdźcie o co w tym chodzi: "Idea jest jedna i niezmienna: potrzebny jest samochód z kierowcą i załogą.(minimum 2 osoby). Przy starcie dostajecie listę zadań do wykonania, mapkę i miejsce punktu kontrolnego, na który po wykonaniu macie się zgłosić. Na nim dostaniecie następną listę-czyli start do kolejnego etapu. Zwycięża załoga, która wykona wszystkie zadania. Następnym kryterium jest czas wykonania zadań i zgłoszenia się w punktach kontrolnych.". Czyli idioci bez wyobraźni robią sobie z ulic plac zabaw i widać efekt.
  • Rabiabdzurdzabar (gość) 2011-12-14 13:25:15

brałem udział w grach ulicznych ! Po pierwsze osoby które łamały przepisy ruchu drogowego zostały zdyskwalifikowane! Nie brałeś udziału to się nie udzielaj ! Po drugie wypadek nie miał nic wspólnego z grami ulicznymi !
  • tasso (gość) 2011-12-14 13:40:13

Po co piszecie takie komentarze ?? łatwo siedzieć za monitorem i robic z siebie wszechwiedzących, co do tego ma nalepka gier ulicznych ?? impreza jest raz do roku i napewno wczoraj jej nie było.

Wieś wracała z imprezy ?? weź człowieku młotek 10 kilowy i walnij sie w łeb, jaka akcja na koszt poszkodowanych ??

A teraz do tych co chcą nadal pisać głupoty za monitora grająć w nową część gry samochodowej FORZA :) na Olszewskiego 100m od tego wypadku jest uskok za światłami, może niech ktos sie weźnie za remontowanie ulic to będzie mniej wypadków.
  • Honda (gość) 2011-12-14 14:53:00

miasto (50 km/h) nie jest torem wyścigowym:) Na własną odpowiedzialność zapinadala setką...czy dwusetką czy jak Zientarski trzysetką. A później do miasta pretensje, że uskok. Ja tamtędy jeżdżę i jakoś uskok mi nie przeszkadza:)
    Pozdrawiam ścigaczy z Olszewskiego - bo znam wielu:P
  • Rabiabdzurdzabar (gość) 2011-12-14 15:16:03

Prędkość prędkością ale drogi zrobić by się przydało w całej europie pasy malowane są farbą z domieszką gumy, tylko u nas jest zwykła farba, która jest bardzo śliska, podejrzewam, że do poślizgu doszło właśnie przez pasy wnioskuję po śladach. Poza tym, pomimo tego, że było 6 stopni na plusie, nawierzchnia była bardzo śliska, choć na taką nie wyglądała. Zdradliwa pogoda, niedostosowanie prędkości do panujących warunków, uszkodzona nawierzchnia, to wszystko składa się na to nieszczęście. (poza tym miasto po 22 60km/h) Nie ma co drapać strupa stało się i już, na szczęście wszyscy żyją.
  • Em (gość) 2011-12-14 17:45:34

Sam jestes idiota! Brałem udział w 3 edycjach! I nigdy o wygranej nie decydował czas tylko wykonane zadania.
    Po drugie jak nie wiesz jak do tego wszytskiego doszło to się nie wymądrzaj teoriami wyciągniętymi z du.py ( w dodatku czarnej du.py).
    A o stanie polskich dróg i ich bezpieczeństwie można wiele by opowiadać.
  • Wieś z imprezy wracała? Michał (gość) 2011-12-14 18:12:52

Osoba ktora to pisala chyba sama mieszka na wsi..Zapewne nikt z was tych najbardziej wygadanych nawet przy tym nie byl i nie widzial tego jak to wygladalo..Ja jechalem za tym autem i widzialem jak jechal i wiem ile jechal..co maja do tego gry uliczne? Pytam sie co ma do tego ta jeb...a naklejka?tez bralem udzial w grach i nie przypominam sobie zeby ktos sial terror na miescie i lamal wszystkie przepisy i zapier... na zlamanie karku.. Sam nie raz wyskoczylem w tym miejscu..droga jest jaka jest...Najlatwiej jest zjechac kogos nie majac pojecia co sie stalo...BRAWO!:) Teraz ja zostane zmieszany z blotem bo ja tez nie mam pewnie racji:)
  • .... ktos.. (gość) 2011-12-14 20:03:23

po 1.. wiesniakiem to moze i Ty jestes.. tak jak pisali ponizej.. ,,a Olszewskiego 100m od tego wypadku jest uskok za światłami, może niech ktos sie weźnie za remontowanie ulic to będzie mniej wypadków.'' zgadzam sie z tym, znam te osoby ktore niestety byly w tym aucie... powiem jedno jest z nimi zle ale moglobyc gorzej, cale szczescie ze wyszli z tego calo . A takiego typu komentarze, ktore piszecie zostawcie dla siebie i wsadzcie sobie je gleboko w du..pe pajace..
  • Kierowca z okolicy (gość) 2011-12-14 21:29:17

Uskok uskokiem. Po tej drodze da się bezpiecznie jechać nawet 70-80km/h. Nie wiem jak doszło do wypadku bo widziałem tylko skutki ale nie sądzę żeby kierowca jechał tam z rozsądną prędkością (nie mówię o przepisowej). To jest niebezpieczne miejsce i bardzo często dochodzi tu do poważnych wypadków ale większość poszkodowanych jest niestety sama sobie winna. Mimo wszystko życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Błąd może przydarzyć się każdemu.
  • GRY ULICZNE ... (gość) 2011-12-15 01:10:44

Jeszcze jedno ludzie zwiazani z grami ulicznymi to barany bez wyobrazni i robia z ulic plac zabaw tak?? Ale tego ze wspieraja duzo akcji charytatywnych, pomagaja w organizacji imprez o tym juz nikt nie wspomnial dlaczego?
  • Rabiabdzurdzabar (gość) 2011-12-15 09:26:19

http://www.youtube.com/watch?v=u58ajjaq_nQ&feature=youtu.be zobaczcie co to są gry uliczne !!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=VwVw_r0VtPY
  • JDM (gość) 2011-12-15 09:35:58

dobrze kolega mówi. GW pozdrawia
  • Honda (gość) 2011-12-15 11:07:24

się z Tobą zgadzam, drogi trzeba zrobić, malować porządnymi (niezagrażającymi życiu) farbami. Ale póki mamy, tak jak mamy trza mieć na uwadze:) jedyny przepis jaki łamię to prędkość ;) ale po Olszewskiego szybko nie jeżdżę, właśnie ze względu na koszmarną jakość drogi. Wolę Legnicką ;) I masz rację, mleko się rozlało, dobrze, że wszyscy cali.
    I od 23 nie 22:)
    Pozdrawiam
  • .......... (gość) 2011-12-15 18:10:06

Jeśli twierdzisz że do poślizgu doszło na pasach (dla pieszych?) to kolega musiał jechać naprawde szybko żeby po przejechaniu bokiem takiego odcinka uderzyć w słup z taką siłą. Sam lubię szybko jezdzić ale miejmy troche wyobrazni. Olszewskiego nie jest ulicą po której jeżdzi się bezpiecznie i każdy w miare świadomy kierowca powinien wiedzieć że na takiej drodze istnieje ryzyko odklejenia auta a wtedy niewiele da się już zrobić. Przestańcie zwalać winę na innych. Sam się na ten słup wpakował i całe szczęście że żyje. Poszkodowanym życzę dużo zdrowia i więcej rozwagi następnym razem.
  • nikogo nie oskarżam wszystkich szanuje i sam wolno nie lubie jezdzić BSK71 (gość) 2011-12-16 14:28:50

Ale jak to zrobić w tamtym miejscu żeby tak odlecieć???. Nieraz tam jechałem szybko nawet zbyt szybko i nigdy mi auta tam nie rzuciło ani nic z tych rzeczy bo tam ani zakręt ani nic takiego. I czy to było małe sportowe na sztywnym zawieszeniu czy duża mocna limuzyna to jakiegoś dramatu tam niema.
  • Beznadzieja undead (gość) 2011-12-16 16:43:33

Jak bym was zapytal ilu was bylo na miejscu wypadku pewnie odezwalo by sie nie wielu wiec po co sie czepiacie gier ulicznych i wszystkiego innego po koleji nie bylo was tam nie wiecie jak i dla czego to po co udajecie wszechwiedzacych nie wiecie co wydarzylo sie w tym samochodzie i dlaczego to sie takskonczylo. NIe znacie osob ktore jechaly tym pojazdem. Znam kierowce pare lat i wiem ze przyczyna tego wypadku napewno nie byla ani jego brawura ani brak uwagi najlepiej oceniac kogos nie znajac tak naprawde przyczyn. wiec jesli macie pisac takie glupoty to lepiej naprawde zostawcie to dla siebie
  • nikogo nie oskarżam wszystkich szanuje i sam wolno nie lubie jezdzić2 BSK71 (gość) 2011-12-16 20:44:49

Właśnie to chciałem przekazać w swojej wypowiedzi, że do wypadku napewno musiało się przyczynić coś niezależnego od kierującego. Swoją drogą czy to volvo które zabierali z tamtąd na koniec nie miało nic wspólnego ?Bo tyle niestety widziałem z całego zajścia.
  • xxxx (gość) 2011-12-16 22:03:24

Byłam i widziałam zanim jeszcze przyjechały karetki.Koleś zapieprzał a na drogę wyskoczyła mu dziewczyna, która potem nota bene stała i była w mega szoku.
  • undead (gość) 2011-12-16 22:48:30

ja znam calkiem inna wersje tego wydarzenia
  • ktos... (gość) 2011-12-17 09:56:46

hmm.. szczerze? powiedz mi kiedy tam jezdziles z taka duza predkoscia 130km/h? bo oni to zrobili jak juz sie robilo slisko
  • ktos... (gość) 2011-12-17 09:58:15

widzisz tak sie sklada ze Ty znasz kierowce a ja znam pasazerke..
  • ktos... (gość) 2011-12-17 10:07:39

odwoluje tego posta /
  • ktos... (gość) 2011-12-17 14:36:04

jechali z tego co wiem 130 ciutke za duzo... dzisiaj jade do pasazerki na odwiedziny, i jakby cos to zdam relacje jak naprawde bylo .. a co do bledu masz racje.. mozna jechac ostroznie ale i tak moze sie cos stac. Niestety takie jest zycie.. mam nadzieje ze szybko powroca do zdrowia
  • POSzkODOWANA KASIA J (gość) 2011-12-17 19:46:17

ZE WSI ?SAM JESTES ZE WSI PALANCIE JAK NIE WIESZ TO SIE NIE ODZYWAJ !DOBRZE ZE ZYJEMY!!
  • ktos... (gość) 2011-12-18 07:58:36

ja tez znam calkiem inna wersje :) taka ze wpadli w poslizg uderzyli w slup obrocilo ich o 360(stopni) i uderzyli w drzewo, wiem o tym ze w samochodzie byly 3 osoby, tylko ze tej 3 osobie nic sie nie stalo poza lekkim wstrzasem mozgu (chyba) i paru siniakach oraz skrecona kostka.
  • ktos... (gość) 2011-12-18 08:00:41

Kasiu tak Trzymaj!!! Kuruj sie tam i nie denerwuj sie ;) Pozdroo.. ;D
    Pamietaj ze jak czegos bedziesz potrzebowala to dzwon ;p masz moj nr.
    Ku... ;>
  • Michał (gość) 2011-12-18 16:53:21

Co ty opowiadasz dziewczyna mu wyskoczyla??Moze pomylilas wypadki? Tak sie sklada ze jechalem za tym nimi i dziwnym trafem nie bylo zadnej dziewczyny wbiegajacej na jezdnie..Ludzie prosze was jak ktos tego nie widzial tylko zna z opowiadan to niech nie pisze glupot...pozniej tylko osoby ktore uczestniczyly w tym wypadku i przyjaciele ktorzy byli naocznymi siwadkami tego nieszczescia niepotrzebie sie wnerwiaja...

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.