RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Strony specjalne » Przewodnik rowerzysty » Wandale niszczą miejskie rowery
  • żenada bart (gość) 2011-08-09 07:08:46

Może wprowadzić monitoring przy stacjach dokujących?Ukarać finansowo(wysokie kary)palntów którzy niszczą mienie to by się jednemu z drugim odechciało demolki.
  • Wandale niszczą miejskie rowery postępowy (gość) 2011-08-09 07:20:27

a kogo to interesuje, tak samo kogo to interesuje że prywatnie komuś rower ukradną. Po prostu to POlska tutaj nikogo nic nie interesuje każdy ma wszystko w czterech literach a najważniejsze to promocja nowa w Biedronce
  • chory kraj... anty dzikus (gość) 2011-08-09 07:39:19

spokojnie, dziki jeszcze poniszczą z miesiąc - dwa miesiące i później będzie już spokój. przeniosą się na nową lokalizację...
  • Polska nie jest gotowa na standardy krajów zachodnich ABS (gość) 2011-08-09 07:47:55

Wszystkie udogodnienia dla społeczeństwa są u nas likwidowane przez wandali.
  • aaaga (gość) 2011-08-09 07:57:41

czy można zamontować po prostu monitoringu w stacjach wypożyczalni?
  • duza WIOCHA i tyle x (gość) 2011-08-09 08:06:47

alkoholizm, kibole, dresy i troche normalnych
  • A (gość) 2011-08-09 08:22:46

debilizm polaków... ;/ brak słów ;]
  • KAMERY !!!!!!! OKO (gość) 2011-08-09 08:24:28

ZAMONTOWAĆ KAMERY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Nic nowego. Z mojego doswiadczenia wynika, ze czesto tacy debile przebijaja opony w rowerach przed hipermarketami gzw (gość) 2011-08-09 08:41:44

pod tym wzgledem w moim rankingu przoduje Kaufland. Stad rowerzysci - omijajcie takie markety szerokim lukiem, skoro wlascicielom szkoda pieniedzy na ochroniarza i kamery przy stojakach.
  • To nie użytkownicy rowerów miejskich a dzieciaki z pobliskiego śródmieścia Levy (gość) 2011-08-09 08:41:46

Miałem taką samą sytuację z reklamą ekranem dmuchanym co chwila dzieci z podstawówki za Polibudą dziurawiły gwoździami ale zrobiłem porządek, przeszedłem się do szkoły wyłapałem delikwentów, rozmowa z rodzicami i dyrektorem i pieniążki za mienie zostało zwrócone a dzieciaki pasem po dupie. Tu rozumiem troszkę starsza młodzież pewnie gimnazjalna, tak naprawdę trzeba poświęcić 1 tydzień zatrudnić detektywa i winnych będziemy mieli jak zapłacą albo popracują w czynie społecznym przy układaniu 100kg krawężników to im się odechce. Fakt chyba jeszcze nie dorośliśmy , po komunie pomstuje państwowe a to mogę rozpieprzyć ukraść i nie dbać o to. masakra jacy rodzice takie dzieci. Rewitalizacja na śródmieściu po miesiącu po bazgrane ściany wymontowane okna ukradzione drzwi, pokradzione rynny. Wysiedlić ten element ze śródmieścia i sprzedać mieszkania normalnym ludziom.
  • F@natic (gość) 2011-08-09 08:53:45

i przez takiego Debila jeszcze do jakiegoś wypadku dojdzie bo rower był niesprawny
  • modliszka9691 (gość) 2011-08-09 09:30:22

co się uczepiłes Biedronki ty postępowy.To że np.ja kupuję w Biedronce to nie znaczy że jestem wandalem albo patologią a rower to mam swój i to drogi .Nadmieniam że Biedronkę mam przez ulicę i żeby być światowym nie będe latać po ekskluzywnych delikatesach gdzie towar jest taki sam jak w Znienawidzonej przez ciebie Biedronce .To jest sprawdzone.Biorą 3/4 towaru z jednej hurtowni.Też sprawdzone i to dokladnie.Różnica jest taka że w Biedronce placi się gotówką a nie kartą.Widać że nie robisz zakupów -dlatego tak bredzisz.
  • :) (...)to My Polacy(...) (gość) 2011-08-09 09:49:38

BO TO POLSKA, BO TO POLSKA WŁAŚNIE!!!
  • ohh jacy my biedni r' (gość) 2011-08-09 10:20:07

najpierw ten plebs ze slumsow niszczy wszystko a potem narzeka jak to u nas zle, no k*rwa daj im cos a użrą ten przyslowiowy palec. Po prostu wstyd
  • Arek (gość) 2011-08-09 11:27:53

a ty co u konkurencji robisz ???
  • a czego się spodziewaliście w tym dzikim kraju ??? Romek (gość) 2011-08-09 11:29:40

Podziwiam tylko optymizm albo naiwność właściciela firmy ....
  • We Wroclawiu duzo bydla. DNO (gość) 2011-08-09 11:31:21

Nie ma sie co dziwic.
  • Dziki kraj ołbiner (gość) 2011-08-09 11:35:22

Co siedzi w głowach tych debili, co niszczą kradną i demolują wszystko co wpadnie im w oko? Bo na pewno nie mózg. A gdzie jest policja? Jeśli zauważono problem NAGMINNYCH dewastacji i kradzieży rowerów, to chyba powinno się coś z tym zrobić? Duży to problem wysłać na tajną akcję nieumundurowanych w pobliże stacji i obserwować? na pewno ktoś by wpadł, a wtedy zero tolerancji dla wandali, najpierw pałować a potem pytać czemu to zrobił. Aha, ale zapomniałem że nie miałby kto zostać na komisariatach, pić kawy i czekać aż obywatel przyniesie na tacy wszystkie dane wandala i miejsce jego pobytu...
  • Ja (gość) 2011-08-09 12:26:37

A dlaczego te niszczenie rowerów jest nasilone głownie w rejonie akademików i Pl. Grunwaldzkiego? Bo tam jest najwięcej tej narąbanego i naćpanego studenckiego plebsu, który się nazjeżdżał z jakichś wiejskich zadupii. Nawalą się naćpają i potem jak idą przez miasto to niszczą wszystko jak szarańcza buraki.
  • Szkoda miasta. ex-wrocławianin (gość) 2011-08-09 13:26:46

Wielka szkoda, że tak wielu wandali mieszka w mieście, które mogłoby być tak piękne. Szkoda bo to tak jakby niszczyć własny dom.
  • Gowno chlopu a nie zegarek, GOSC (gość) 2011-08-09 14:37:59

debilow nie sieja sami wyrastaja.
    I pomyslec, ze mieszkaja w Europejskiej Stolicy Kultury, BRUDNA DZICZ!
  • Karać Wiesław (gość) 2011-08-09 16:13:30

Zaostrzyć kary dla wandali.
  • Z dużej chmury mały deszcz Ja (gość) 2011-08-09 16:33:36

Pewnie kwestią czasu jest zwinięcie tego przedsięwzięcia rowerowego... a szkoda, bo rower miejski to dobry pomysl, tyle że we Wrocławiu kiepsko zrealizowany. Np. w takiej Brukseli nie ma problemu z kradzieżami rowerów bo jeżeli nie oddam to ściągną mi jego koszt z karty kredytowej. Polecam stronę brukselskiego odpowiednika 'wrowera': www.villo.be

A jeżeli chodzi o wandalizm...czyżby we Wrocławiu nie było monitoringu ?! ;-)
  • ... maciej (gość) 2011-08-09 23:12:22

JAK KTOS ZŁAPIE TAKIEGO ZŁODZIEJA NAJPIERW WPIER..... A POZNIEJ ZADZWONIC NA POLICJE ALBO PRAD PODŁĄCZYC TAK ZEBY JAK GO PIERD.... TO WIECEJ NIE BEDZIE TYKAŁ

niektórzy polacu to ciemnogrod który nie szanuje wygód
  • Rzeczywiście jakbym clif r. (gość) 2011-08-10 17:50:10

miał,CKM to tą dzicz,jak na filmie "Pacyfik"pif-paf
  • LEaQhtzBjYNZBfC izkpCzrtNAzcLcum (gość) 2011-08-14 06:13:25

I'm not wrohty to be in the same forum. ROTFL
  • siodełka obo (gość) 2011-08-17 12:52:07

kto mądry zostawia rower z samozamykaczem na miejscu publicznym?
    Chyba, że:
    a) chce żeby mu siodło rąbnęli, bądź zapinkę.
    b) kompletnie nie zna Polaków.

Pamiętacie kawał:

rosyjscy złodzieje muszą kraść w Niemczech dwa samochody, aby jeden dowieźć do domu. Powód? przy przejeździe przez Polskę Polacy drugi ukradną.

Trochę głowizny potrzeba :) [główkowania nie idealizmu]

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.