RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Wydarzenia » Gospodarcze » Eksmisje na bruk będą dozwolone
  • Szok EB (gość) 2011-07-28 07:54:03

Ja bym parlamentarzystów na bruk wyrzucił...i to nie wiosną ale już jesienią.
  • BIEDNEMU -DOKOPAC !!!!! wroclawianka (gość) 2011-07-28 09:03:56

Oni juz sie dorobili to nie wiedza ,jak to jest nie miec pracy czy pieniedzy na leczenie bo pracodawca nie placi ubezpieczenia zdrowotnego,wiec rzadzacych to niedotyczy ,a biednemu ,,humanitarnie,, zamiast pomoc to dokopac,tak jak biednym rodzinom zamiast pomoc to -zabrac dzieci-dla ich dobra.TO DEMOKRACJA-BRAWOOOOOOOOOOOOOO !!!!! Tym ,ktorzy zaglosuja za eksmisja na bruk, zycze z calego serca ,aby kiedys tym problemem byli sami dotknieci,spoleczenstwo to nie tylko ludzie radzacy sobie ,to rowniez ci ,ktorzy sobie nie radza w zyciu
  • pasożyty Barabasz53 (gość) 2011-07-28 09:25:14

Posłowie i senatorowie to banda pasożytów ich na bruk bo tylko szkodzą narodowi swoimi decyzjami a nie pomagają darmozjady.
  • SAMI KOMUNIŚCI SIĘ ZNALEŹLI!!! Tylko pomóc i zrobić za kogoś! ed (gość) 2011-07-28 09:35:19

Normalnie,jeśli ktoś nie płaci to dłużnik=>złodziej.Ale w mieszkaniach musi być inaczej,bo"im się należy".Nie wystarczy opieka społeczna,setki organizacji pomagającym bezrobotnym,chorym,niepełnosprawnym itd.?Dzięki takim ludziom normalni ludzie nie mają przez wiele lat remontów budynków,bo spółdzielnia kasy nie ma!Nie płacą podatków,czynszów,składek,żyją na koszt państwa,więc również i NA MÓJ KOSZT!!!Po co robią tyle dzieci,skoro nie umieją ich utrzymać?W normalnym kraju właśnie TAK POWINNO BYĆ!Okres spłaty,jak nie,eksmisja,do widzenia!Są inni,którzy czekają na lokal.To jest właśnie demokracja,a nie jakaś pseudokomuna,którą proponujecie.Dość miałem kuroniówki,kiedy moi kumple z wojska zaczęli brać zasiłki,a ja zapie****lałem fizycznie;nieudaczników,którzy nie potrafią poradzić sobie z własnym życiem;użalających się nad sobą, żyjących na mój koszt meneli,pijaków,złodziei i innych pasożytów.Mam emeryturę,niską,ale swoją,od nikogo nie pożyczam,chociaż nie mogę sobie kupić co miesiąc np.spodni.Patrzę na moje dzieci,które się miotają w poszukiwaniu pracy,bo 1 złodziej zatrudnia na zlecenie,2 nie płaci w terminie,3 wcale.TO WY WYCHOWALIŚCIE TAKICH ZŁODZIEI,DZIĘKI WAM JEST TAK ŹLE!!!GDYBYŚCIE NIE BIADOLILI I UCZCIWIE ZARABIALI,WSZYSTKIM BYŁOBY LEPIEJ.A tak rozmaite składki,pieprz**y ZUS,złodzieje zabierają nam nasze pieniądze.Dajcie nam uczciwie zarabiać,a nie zabieracie nam i dajecie innym.Takie trudne???
  • Do ed EB (gość) 2011-07-28 10:43:31

Ed...szanuję twoje podejście do sprawy. Rozumiem Cię. Ale nie stawiaj znaku równości między dłużnikami a złodziejami. Można zostać dłużnikiem nie mając ani grosza kredytu. Niemożliwe? Wystarczy, że ktoś z twojej rodziny miał kredyt i umarł. Ty te kredyty dziedziczysz!!!
    Patrz prawo spadkowe...
  • marcel (gość) 2011-07-28 11:03:41

Nie "ktoś z mojej rodziny", tylko najbliżsi: żona, mąż, syn, córka, matka, ojciec. A wszyscy spadkobiercy dziedziczą solidarnie. W pozostałych przypadkach tylko, jeśli ktoś był na tyle głupi, by zostać żyrantem. To raz, a dwa: spadek można odrzucić, więc nie gadaj głupot. Dłużnikiem się zostaje wyłącznie na własne życzenie.
  • Do wszystkich broniących nierobów lc (gość) 2011-07-28 11:10:57

Jak to skomentujecie? "Na 5000 zadłużonych, w ubiegłym roku skorzystało w tej szansy (odrobienia długu) zaledwie 80 osób. ". Czy na prawdę jest się nad czym użalać? I dobrze, niech wywalają na bruk, wtedy może wezmą się do roboty! Mogę się założyć, że te 80 osób, które skorzystało popadło w biedę z niewłasnej winy, a reszta czyli 4920 to piep**one pasożyty żyjące na koszt państwa!
  • ed (gość) 2011-07-28 11:18:59

Masz rację, ale nasze społeczeństwo tego nie rozumie. Wolą myśleć po cichu "komuno wróć" i narzekać na swój los zamiast coś sensownego zrobić. Ci ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, ile płacą rocznie na różnych zboczeńców, morderców i złodziei w więzieniach, ile na "aktywizację bezrobotnych" i inne tego typu wydatki. Gdyby nie to, ludzie byliby bogatsi, mądrzejsi. A tak dają się wodzić za nos.
  • kapitalizm... x (gość) 2011-07-28 11:35:27

tak wyglada brutalny kult bożka pieniądza. tylko on sie liczy
  • A mnie zastanawia jedna rzecz. Hanka (gość) 2011-07-28 11:35:44

W takiej Legnicy, na takim Tarninowie, najpiękniejszej dzielnicy miasta, która za Niemców kwitła, była zasiedlona przez elitę miasta, obecnie zamieszkują tacy ludzie, że strach tamtędy wieczorem przechodzić. To samo dotyczy Piastowskiej/Skłodowskiej/Rycerskej albo okolic kładki na Libana. Budynki to ruiny właściwie, którymi nikt się nie zajmuje, nikt nie remontuje, bo mieszkają biedni. Natomiast bogatsi mieszkają w blokach przy NMP choćby na Piekarach czy w rynku. Czy nie lepiej podnieść te czynsze w pięknych dzielnicach, renowując je i podnieść ich prestiż, a ich mieszkańców przesiedlić do blokowisk? Legnica ma i tak mało pięknych miejsc, czemu niszczyć to, co zostało? Przecież wiadomo, że nie będzie remontów na Tarninowie. Albo będą, takie wieśniackie jak parę kamienic na Roosevelta - jedna na różowo, druga na zielono - oczywiście tylko otoczenie pojedynczego balkonu.
  • lc (gość) 2011-07-28 11:45:25

To oddaj mi swoją wypłatę jak jesteś taki antykapitalistą
  • Nowa Prawica (gość) 2011-07-28 11:52:31

To idź ich oddłuż za własną kasę! Czy może szkoda ci pieniędzy? A jeżeli tak to jesteś bezdusznym kapitalistą który tylko wyznaje kult bożka! Wszyscy chcą pomagać - szkoda tylko, że nie za własne pieniądze...
  • I bardzo dobrze. Maria (gość) 2011-07-28 11:54:52

Będzie spokój. Mam sąsiada, który urządza libacje alkoholowe niemalże codziennie, do późnych godzin. Wzywana ciągle policja, nic nie pomaga. Oczywiście nie płaci czynszu.
  • lc (gość) 2011-07-28 12:01:52

Ty kapitalistyczna świnio! Jak możesz tego biednego człowieka tak traktować? Przecież to nie jego wina, nie jego wybór. Bieda może dotknąć każdego. Powinieneś się nad nim jeszcze pochylić tak aby bezkarnie mógł dać ci w mordę, bo to nie jego wina pozbawiony uczuć kapitalisto!
  • asfsdfasdg (gość) 2011-07-28 12:02:18

Ed na prezydenta :D
  • qwerty (gość) 2011-07-28 12:04:00

Ej, jak to jest ironia to napisz wyraźnie...
  • spad_trollu (gość) 2011-07-28 12:07:19

lc (gość) 2011-07-28 11:10

Pajacu,nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.Sa rozne sytuacje.
    Ciekawe,czy bedziesz taki kozak jak miliony eksmitowanych zaczna zalegac ulice,parki klatki schodowe.
    Na pewno bedziesz sie czul bezpieczniej....? Tym ludziom juz na niczym nie bedzie zalezalo i nie beda mieli nic do stracenia.
  • lc (gość) 2011-07-28 12:12:50

@trollu: dlaczego nie pomagasz za własne pieniądze? Każdy jest mądry w gębie, ale najlepiej niech ci lokatorzy pod przymusem się zrzucają na pijaków. Tak będę taki mądry - bo głód to najlepszy nauczyciel i motywator do pracy.
  • lc (gość) 2011-07-28 12:15:23

@trolu: jescze jedno - nie wrzuciłem wszystkich do jednego worka. Tak jak wcześniej napisałem - z 5000 ludzi tylko 80 zależy na spłaceniu długów. I ja mam się nad tą resztą pochylać?
  • miks (gość) 2011-07-28 12:24:18

Post usunięty przez moderatora
  • Lok (gość) 2011-07-28 12:33:32

Popieram całkowicie ten komentarz dokładnie tak jest reszta to cwaniaki
  • Każdy kij ma dwa końce. vox (gość) 2011-07-28 13:13:29

To, że jedni muszą płacić za drugich, bo ci drudzy nie płacą - to zła sytuacja, na pewno. Ale także zła jest sytuacja, w której jest w społeczeństwie dużo bezdomnych. Z tych ludzi nic już nie będzie, są straceni dla społeczeństwa. Nie wszyscy głodni pójdą do pracy, kto tak myśli, jest strasznie naiwny. Jest to klasyczny pat, najlepszym rozwiązaniem byłyby programy naprawcze, przejściowe, które pomagałyby jednocześnie rozłożyć dług na raty, umożliwić odpracowanie jego części i zmotywować do poszukiwań pracy. Lecz coś takiego jest wg mnie utopią, bo wielu ludzi, którzy nauczyli się żyć z zasiłków, nigdy do pracy nie pójdą.
  • EB (gość) 2011-07-28 13:29:38

Marcel...jeśli małżeństwo spodziewające się dziecka bierze kredyt hipoteczny na zakup domu to ich nienarodzone dziecko już jest dłużnikiem...na własne życzenie? Pozdrawiam.
  • marcel (gość) 2011-07-28 13:53:23

A możesz mi powiedzieć, w jaki sposób? Ono personalnie, nie pośrednio przez rodziców. Chętnie posłucham.
  • MM (gość) 2011-07-28 13:56:17

Głosuj na Korwina, przeczytaj sobie jego program wyborczy. On ma gotowe rozwiązania, choć większość ludzi uważa go za oszołoma.
  • Lok (gość) 2011-07-28 14:10:00

To pora tą utopię zmienić niech tych wielu ludzi się nauczy pracować a nie tylko żyć z zasiłków.
  • vox (gość) 2011-07-28 14:22:15

W jaki sposób zmienisz mentalność dziesiątek, może setek tysięcy ludzi? Codziennie, wychodząc z pracy na obiad, widzę jeden obraz: kolejka pod Caritasem po obiad, ale faja w ręce, flaszkę "żona" trzyma. Domyślam się, że to samo z kolejkami po zasiłki - kasy chcą, ale pracować to już nie. Dla mnie to pokolenie jest stracone, jedyna nadzieja w sensownej edukacji młodzieży.
  • Na ULICE OSZUKANY (gość) 2011-07-28 14:27:17

SPOŁECZEŃSTWO POWINNO WRESZCIE SIĘ ZEBRAĆ Z WIDŁAMI W RĘKACH I WYBRAĆ SIĘ DO WARSZAWKI I ROZPIERNICZYĆ TĄ BANDĘ ZŁODZIEJ ZA KOMUNY KRADLI ALE DALI I ROBOTNIKOWI UKRAŚĆ A TERAZ TO TA BANDA ZŁODZIEI TO MAFIA NA SZEROKĄ SKALE I TYLKO DLA SIEBIE I GRUBE MILIONY ILE TEN ROBOTNIK MOŻE JESZCZE WYTRZYMAĆ?
  • bzyk (gość) 2011-07-28 14:32:12

Żałosne wycie żałosnego człowieka. Jak dawniej kradli to nie było źle, bo ty też sobie mogłeś nakraść, tak? Retoryka Kalego.
  • Lok (gość) 2011-07-28 15:12:44

Komentarz nie na temat

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.