RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Strony specjalne » Maturastaryserwis » PRÓBNY EGZAMIN MATURALNY Z JĘZYKA POLSKIEGO
  • PRÓBNY EGZAMIN MATURALNY Z JĘZYKA POLSKIEGO
  • jestem po Kama (gość) 2004-12-07 19:32:40

czytanie ze zrozumieniem było troche bez sensu. Pytania były jakby wziete z kosmosu. Niektórych nie mozna było zrozumieć.
    Natomiast wypracowanie było łatwe, nie trzeba było przynajmniej sie wysilać. Nie podobało mi sie tylko to , ze na maturze nie ma miejsca na brudnopis ( w sumie jest, ale bardzo mało) oraz to ze nie mozna wnosić jedzenia ani picia.
  • Pisałam w Nysie Nysanka (gość) 2004-12-10 15:44:45

"M" jak Matura próbna, "M" jak masakra... Moim zdaniem poziom rozszerzony był o wiele łatwiejszy niż podstawowy... W sumie j. polski nie był jeszcze taki straszny, gorzej było z poziomem rozszerzonym z MATEMATYKI i J.ANGIELSKIEGO (istny kOsMos!!!; nie wiem jak poradzili sobie ludzie którzy nie chodzą na prywatne lekcje angielskiego-ja chodzę od 9 lat i miałam spore tróbności!!! 1) lektorka (podczas wywiadu) mówiła za szybko (nikt w życiu codziennym aż tak szybko nie mówi!) a słownicwo w tekście było spoetyzowane!!! Czy Ministerstwo myśli że mieliśmy czas się do tego przygotować?? My rocznik "doświadczalny"??? Gimnazjum było jak drugie przedszkole!!! niby skąd mieliśmy wynieść tą wiedzę???
  • Za trudne! zaba (gość) 2004-12-18 17:02:10

moim zdaniem matura z polskiego byla trudna,poziom rozszerzerzony o wiele latwiejszy od poziomu podstawowego.poza tym wyniki nowej matury powinny dać wiele do myślenia szanowniemu MENiS.to chyba nie jest normalne ,że tak wiele osób nie zdobyło nawet 30%??
  • MASAKRA!!! PiEtRuChA z Wrocka (gość) 2004-12-22 23:17:40

Ta matura odbiegała od norm! Pełno podchwytliwych pytań, błędów. Na obydwu poziomach "Lalka" jakby nie było innych lektur... Oczywiście jej nie zaliczyłam ale to dlatego że moja praca była sprawdzana NIETOLERANCYJNIE (mały konflikt z nauczycielką ;)
  • przecietne Agacior (gość) 2008-10-17 16:41:09

tekst jest fajny, jedynie pytania sa trudno sformulowane!
    Dostalam ten egzamin w 2lo i jest przecietny

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.