RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Strony specjalne » Maturastaryserwis » Przepustka na uczelnię
  • Przepustka na uczelnię
  • ah ta matura... Katharina (gość) 2004-09-23 21:23:49

Mam chlopaka ktory w tym roku pisze mature.. ja jeszcze nie.. to mi nei za bardzo pasuje gdyz on musi sie duzo uczyc i nie ma w zwiazku z tym zbyt duzo czasu dla mnie... Przez ta mature (choc jest wazna i potrzeban) musze czekac do kwietnia az ja zda !! To nie fair ! :( Ale coz..
  • była maturzystka ula (gość) 2004-09-25 12:47:20

Zdawałam nową maturę w 2002 roku, wtedy aż do października nie wiedzieliśmy jaka będzie obowiązywać. Wybrałam nową, bo wydawała mi się sensowniejsza, chociaż na egzaminie okazało się, że było sporo niedociągnięć. Mam nadzieję, że tegoroczna będzie lepiej dopracowana. Nowa matura jest O.K. ale dużo zależy od nauczycieli, którzy muszą umieć do niej przygotować.
  • matura do bani... ja... (gość) 2004-11-05 20:12:47

bezsensu ta matura...cały czas coś się zmienia i nikt nic nie wiem, i może mi powiecia, że nie jesteśmy królikami doswiadczalnymi??????????bzdura. Chcę starą mturę- normalną!!!!!!!!!!!!!!!
  • matura do bani... ja... (gość) 2004-11-05 20:12:56

bezsensu ta matura...cały czas coś się zmienia i nikt nic nie wiem, i może mi powiecia, że nie jesteśmy królikami doswiadczalnymi??????????bzdura. Chcę starą mturę- normalną!!!!!!!!!!!!!!!
  • smiechu warte Ina (gość) 2004-12-10 19:47:09

krolikami to jestesmy juz od gimnazjum,bo od tamtego czasu testuje sie na nas cudowny nowy system(ktory nie do konca sprawdza sie tak jak przewidzieli jego pomyslodawcy)...nowa matura ma swoje plusy, ale ma tez minusy-tak naprawde to mozna powiedziec, ze jest to swego rodzaju test na inteligencje a nie sprawdzenie naszej wiedzy(przyklad pytan na probnej z polskiego do czytania ze zrozumieniem). Poza tym kazdy nauczyciel uczy inaczej-a wiekszosc z podowu braku czasu na przygotowanie sie do naglej zmiany systemu w ogole nie potrafi nas przygotowac. Ksiazki sluzace nam do nauki(głownie od polskiego) rowniez nie spelniaja w naszym roczniku swego celu.Byly pisane i wydawane na szybko i mamy po prostu pecha, bo późniejsze roczniki maja znacznie lepsze podreczniki....A jesli ministerstwo uwaza ze spacjalnie zawalilismy probna mature,zeby potem miec niby latwiej, to przekonaja sie w maju,ze wcale tak nie bylo.

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.