RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Turystyka » ,Eden\\\' Szklarska Poręba
  • ,Eden\\\' Szklarska Poręba
  • ,Eden\' Szklarska Poręba Rozczarowany Gość (gość) 2010-02-22 20:11:24

Dom wczasowy z epoki PRL-u, gospodyni powinna nauczyć się gotować i prowadzić ośrodek.
    Oferuje kuchnię domową a widokiem i smakiem jesteś rozczarowany. Wszystko można było by przełknąć gdyby nie ta cena. Odradzamy.
  • Eden polis (gość) 2010-03-03 13:29:13

A czym się pan sugerował wybierając właśnie się tam na pobyt.Czyż nie ceną?Przeważnie tak jest ,szukają jak najtaniej,jak najbliżej wyciągu a potem smarują wypisując rzeczy ,które nie miały w ogóle miejsca.Każdy negatywny wpis zawiera ze 100 może 10% prawdy.
  • Eden, Szklarska Poręba mocno rozczarowany gość (gość) 2010-03-09 20:31:15

Słuszna uwaga co do estetyki rodem z dawnego PRL'u, ale to juz nawet nie o zmysł estetyczny chodzi. Bo jak nas wita "gospodyni" z fajką w ustach i kipuje na podłogę z pretensjami "no już miałam iść spać" to dziękuję bardzo (uprzedzałysmy, że bedziemy o 21.30) Pokoje niezadbane, zimno okrutnie, do łazienki strach wejść a do kuchni jeszcze gorzej (smród i kilkudniowy wyschnięty nieposprzatany obiad na stole..)ja się cieszę, ze nie wykupiłyśmy tam posiłków.. myslę, że takie rzeczy jak posprzątanie śmieci, które czuć z daleka, minimalne ogrzanie budynku, zaopatrzenie łazienki w papier toaletowy i ogólna gościnność i życzliwość to nie są zbyt wygórowane rzeczy, których można oczekiwać, a zwykłe minimum. Po pierwszej nocy zmyliśmy się do innego domu wczasowego..gdzie było nie dość, ze taniej to w końcu potraktowano nas jak gośći! Nikomu nie polecam...
  • Eden Szklarska Poreba Iza (gość) 2010-09-18 22:12:57

SYF,KIŁA I MOGIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!To co piszecie tutaj to wszystko prawda!Nigdy więcej!Nawet na pół godziny!
  • Nowy Właściciel kubek (gość) 2010-10-16 17:24:06

Może i tak było ale drodzy Państwo właśnie zmienia sie właściciel obiektu i gwarantuje wszystkim, że tego typu rzeczy nie bedą miały miejsca. Obiektem zarządzać od listopada bedą ludzie, którzy z turystyka maja wiele do czynienia i to zarówno przez małe jak i wielkie "T" Wiemy dokonale co zrobić aby dogodzić naszym klientom, tak aby odpoczywali w miłych i komfortowych warunkach. Tak aby sie relaksowali a nie stresowali. Wszystkich zawiedzionych zapraszam do przemyśleń nad tym czy nie warto się przekonac na porównaniem tego co było z tym co od listopada bedzie , a tych którzy jeszcze u nas nie byli aby pomimo tych złych opinii przekonali sie sami , że historia została za nami. Interesuje nas Państwa dobro i nasze dobre imie. Zachecam wszystkich od listopada 2010 roku do rozmowy z nami i odwiedzin.
  • Nowy Eden Bożena (gość) 2011-02-18 15:47:33

Potwierdzam, że są nowi gospodarze Edenu. Byłam tam w Sylwestra przez 3 dni i wszystko było ok. Po przeczytaniu wcześniejszych opinii byłam w strachu, ale po rozmowie z właścicielem zaryzykowałam i nie żałuję. Pokoje i łazienka czyściutkie, cieplutko i przyjemnie. Jedzenie smacznie. Gospodarz miły i stara się jak może. Polecam.
  • Faktycznie Nowy olik (gość) 2011-02-25 09:19:28

zgadzam się wszystko jest OK- bylimy tam na początku lutego, jak dla mnie warunki ok, troszkę wystrój trzebaby było zmienić, no i troszkę remontu żeby było nowocześniej ale jest czytso a to najważniejsze no i jedzonko pyszne ...blisko na wyciąg, do miasta ogólnie wszytsko na PLUS !!! POlecam!!!
  • ... olik (gość) 2011-02-25 09:20:11

byliśmy miało być :P
  • zapytanie junior (gość) 2011-05-30 11:12:24

witam. jak w chwili obecnej wyglada sytuacja w tym domu wczasowym?? czy jest czysto, schludnie??jak z obsługą??
  • nowy eden miziu (gość) 2011-06-06 19:23:38

jest naprawde super. Nowa kuchnia, restauracja i barek . Pokoje ok.Warto pojechać
  • brzydko goście (gość) 2011-09-18 10:59:54

pokoje względne , ale bez ciepłej wody. W pokojach zimno łazienki niezadbane.nie polecamy mimo zmiany właściciela nic się nie zmieniło O D R A D Z A M !!!!!!!!!!!
  • eden mirek (gość) 2011-09-26 11:11:18

Zimna woda w Edenie? Raczej malo prawdopodobne bo byliśmy tam we wrześniu i była goraca. W pokojach ok, natomaiast we wrześniu jeszcze nie ogrzewa sie budynków nigdzie wiec jesli jest na zewnatrz zimno a tak czasem bywa w górach , to trzeba ubrac pizame:) a niejak niektórzy wypisuja bzdury ze zimno. Zreszta to kwestia indywidualna. Generalnie polecam obiekt. Pyszne jedzenie.
  • do brzydko goście kuba (gość) 2011-09-26 11:18:22

nie wiem kiedy Ci ludzie byli w Edenie co pisza "brzydko goście" ale pewnie balowali non stop i nie czuli juz nic. Tak bywa. Kiedy byliśmy tam we wrześniu to jedni ludzie przyjechali busem i mysleli ze sa sami. Balowali, wymadrzali sie i wiecznie czepiali .Kiedy własciciel ich uspokajał to odgrażali sie ze go opisza w necie. Moze to ci sami .Współczuc tylko takim ludkom. Moge potwierdzic ze ciepła woda była, pokoje ok choć mozna w nich nieco zmienic ale sa nowe łózka. łazienki jak najbardziej czyste i zadbane. Dobre jedzonko.
  • cena wojtek (gość) 2011-12-01 16:48:14

A czy ktoś się orientuje jaka jest tam cena za pokój lub za osobę??
  • Nowy właściel bb (gość) 2012-01-26 17:21:04

Niestety nowy właściciel chyba nie ma poczucia estetyki !!!! PRL pozostał i do tego brudno a łazienka, że lepiej nie wchodzić. Woda ciepła owszem jest, ale to chyba nie wielki rarytas :) jestem bardzo rozczarowana i nie polecam nikomu !!!! jak w obecnych czasach można oferować takie byle jakie warunki i uważać że wszystko w porządku ?
  • Nowy właściel en (gość) 2012-01-26 19:19:33

Jeśli ktoś wiąże jakieś plany wyjazdowe z Edenem, a nie przepada za warunkami ekstremalnymi, musi poczekać na kolejną zmianę właściciela, albo i ze dwie:)Niestety, w pensjonacie jest brudno, śmierdzi. Jeżeli chodzi o posiłki- podobno "domowe"- nie są prawdę mówiąc najlepsze, a już sposób ich podania, skutecznie zniechęca do jedzenia. Tłuste sztućce, itp. Duże wrażenie także robi sterta kartonów/śmieci wyłożona elegancko przed kominkiem w stołówce. Zdecydowanie nie polecam:)
  • EDEN gość (gość) 2012-01-30 12:08:01

SYF, BRUD, SMRÓD, OCHYDA, PRZEŻYŁAM TAM KOSZMAR ! JEST TO SZCZYT BEZCZELNOSĆI PROPONOWAC LUDZIOM TAKIE WARUNKI, LUDZIE MAMY XXI WIEK I OBOWIĄZUJĄ JAKIEŚ STANDARDY , PRZYNAJMNIEJ MINIMUM, WŁAŚCICEL WOŁA 70 PLN ZA DOBĘ OD OSOBY I JEST BEZCZELNYM IGNORANTEM, FACET OD NAPRAWIANIA KIBLI ZA CHWILE PODAJE DO STOŁU, TAM NIE SPRZATA SIĘ PO KOLEJNYCH GOŚCIACH, NAWET ZA GŁEBOKIEJ KOMUNY CZEGOŚ TAKIEGO NIE WIDZIAŁAM. MAM ZDJĘCIA I ZAMIERZAM ZROBIĆ Z NICH UŻYTEK .
  • EDEN -koszmar ! gość (gość) 2012-01-30 12:47:06

po pierwszej nocy "uciekliśmy " do innego domu, zażądałam zwrotu kasy za zapłaconą kolejna dobę, takiego syfu jeszcze nie widziałam istny KOSZMAR w centrum miasta.
  • EDEN Arek (gość) 2012-02-01 17:52:57

EDEN to jeden wielki SYF.Przywitała nas "kucharka"oczywiście z fajką w ręku w brudnym ubraniu a do tego leciało od niej alkoholem i śmierdziało od razu zrezygnowaliśmy z wyżywienia.Do "apartamentu" zaprowadził nas pan od kibli i kelner w jedej osobie.Pokój to koszmar sprzątane nie było tam dłłłłłłłłługo a "łazieneczka"lepiej tam nie wchodzić.Prąd mieliśmy tylko w jednym gniazdku w pokoju również go brakło a w przedpokoju nie było już na wejściu.SYF,OCHYDA I WŁAŚCICIEL KTÓRY UDAJE ŻE NICZEGO NIE ROZUMIE,według niego wszystko jest ok.ODRADZAM omijajcie to badziewie z daleka.
  • .... Waldek (gość) 2012-02-02 07:47:25

...Może i tak było, ale już tak nie jest - syf, pogarda, niezrozumienie.... szkoda słów na opis tej porażki....
  • KOSMOS!!! Waldek (gość) 2012-02-02 08:06:16

Jeśli ktoś wiąże jakieś plany wyjazdowe z Edenem, a nie przepada za warunkami ekstremalnymi, musi poczekać na kolejną zmianę właściciela, który zrozumie, że "apartament" to nie pokój typu "studio", a takie właściciel ma. Galeria zdjęć na "stronce" to majstersztyk .. ktoś włożył ogrom pracy, by stworzyć ten wirtualny Eden, napracował przenosząc łózka[których nie ma] do poszczególnych pokoi i w pensjonacie i robiąc zdjęcia z różnych perspektyw. Jest brudno i śmierdzi. Jeżeli chodzi o posiłki... to fantazja właściciela też nie zna granic na zadane pytanie o menu otrzymałem wieczorem odpowiedź - cytuję - "... kilka rodzajów wysokogatunkowych wędlin i serów, ciepłe danie, warzywa, owoc, kawa, herbata, płatki...", a jakie było moje zdziwienie, gdy rani na tależu na 4 osoby zobaczyłem, 6 plasterków szynki konserwowej[tego ranka i tak miałem szczęście] i 6 plasterków sera... oraz parówkę - szok spowodował, że nawet nie odpowiedziałem na pytanie gospodarza.."jak smakuje" a już sposób ich podania, skutecznie zniechęca do jedzenia. Tłuste sztućce, itp. Zdecydowanie nie polecam:)
  • tragedia zimowy gosc (gość) 2012-02-09 11:12:42

Jak juz wczesniej napomniano, PRL w pelnej okazalosci, od 20 lat wiele sie nei zmienilo. Łazienki niezadbane a co najwazniejsze PRZEZ TYDZIEN ani razu nieposprzatane. Pokoje dosc czyste ale w zamian za to przy -20*C w nocy kaloryfery nie dzialaja... koszmar, przy okazji starych drewnianych okien... Jedzenie niby domowe ale odradzam wykupywania bo za te pieniadze bedzie tylko rozczarowanie... Nie polecam, zaluje ze nie zaplacilem tych 20zl wiecej i nie wynajalem innego miejsca...
  • Nowy właściciel Greg (gość) 2012-02-13 14:05:21

Nie wierzcie w zapewniania nowego właściciela obiektu (pozniżej standardu schroniska), gdyż temperatura w pokojach jak i standard (gdzie ten basen, sauna ? ) są poniżej dopuszczalnej. Spanie w polarach obowiązkowo !
  • A. (gość) 2012-02-16 20:06:44

Właśnie wróciłam.. zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami powyżej i co do parkingu to w zimę nie ma co szukać miejsca jeśli sobie go nie odśnieżycie to właściciel na pewno Wam nie pomoże, nawet nie machnie ręką. Totalna ignorancja gościa i do tego ten nie przyjemny zapach. NIE POLECAM
  • WSZYSTKO TYLKO NIE EDEN gość (gość) 2012-02-16 21:14:02

Jeśli chcecie miło bez stresu i w miłej atmosferze spędzić urlop w górach rozkoszując się pięknymi widokami i nie myśleć o niczym więcej tylko o tym ile czasu spędzić na nartach a ile spacerując to NIECH WAS BASKA RĘKA BRONI NIE EDEN na dzień dobry będzie problem z zaparkowaniem, następnie będziecie w szoku jeśli chodzi o standard w pokojach to nie ten zapewne jeden pokój na zdjęciach, ciasno nie przyjemny zapach okna upchane wata i kapiący grzejnik, dwa dni będziecie dochodzić do siebie zastanawiając się co ja tu robię aż w końcu nadejdzie upragniony dzień wyjazdu wtedy jeśli padał śnieg i udało wam się zaparkować przed ,,edenem,, no to sobie auto będziecie musieli odkopać ja trafiłem na ostre opady i robiłem to 2h z innymi towarzyszami niedoli i odczucia mieli takie same bo w takich momentach zawsze się pogada no i tyle ODRADZAM STANOWCZO
  • mieszkaniec (gość) 2012-02-19 22:02:20

To jest melina nie pensjonat. Człowiek jedzie na narty i żeby ciepłej wody nie było aby się wykąpać? Co to ma być. Gospodyni to meliniara non stop pijana która krzyczy na gości. Serdecznie nie polecam.
  • szklarska poręba. ""eden sosek.... (gość) 2012-02-19 22:43:09

Po krótkim stwierdzenia faktów. mogę powiedzieć na temat hotelu o nazwie Eden...
    nie można go porównywać do hotelu.. można bardzie go do baraków.. z śmietnika..
    już robotnicy co na budowie maja lepsze te baraki z wyglądu i wygody ...
    powiem szczerze musiał być naprawdę dobry żeby ukryć te wszystkie nie dogodności .. nie polecam ..
  • SANEPID!! GOSC (gość) 2012-02-21 20:49:53

Czegos takiego jeszcze nie spotkalam....Brud smród i ubóstwo...zgadzam się z opiniami poprzedników. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz.. gdzie jest sanepid i inne kontrole? Pomieszczenia mają wysokość około 2 metrów i nie odzwierciedlają ani trochę tych ze zdjęć prezentowanych w internecie. OMIJAJCIE TO Z DALEKA! Wlaściciel ciągle pod wpływen alkoholu. O parkingu zapomnij
  • Dom Wczasowy??? Gość (gość) 2012-02-24 12:48:12

Niestety muszę potwierdzić te wszystkie złe opinie. Miałem nieszczęście przebywać w tym jak to określił gospodarz (oj sory nie gospodarz tylko Cieć)Domu Wczasowym. Już za drugimi drzwiami wejściowymi i na klatce schodowej przywitał nas smród - tam chyba nie jest sprzątane albo jest to robione powierzchownie (smród pochodzi najprawdopodobniej z tych wstrętnych dywaników leżących na schodach, które są siedliskiem brudu i może jeszcze jakich pochowanych zarazków. W pokojach jak to w pokojach - muszę przyznać że ciepło, ale ciepła woda dopiero po niezłej naszej interwencji. Apartamenty - bo tak nazywa je wyżej opisany cieć to klitki z brudnymi ścianami i niezamykającymi się oknami. Mieliśmy jeszcze problem z parkingiem, ponieważ jak to określił cieć nie będzie wydawał dwóch stów na odśnieżenie??? Tak prawdę mówiąc mógłby to sam robić - czytaj odśnieżać ponieważ cały boży dzień nic nie robi poza odbieraniem telefonów i bajerowaniem naiwnych turystów. Serdecznie odradzam!!! Zmiana właściciela nic nie dała . Nawet miejscowi taksówkarze z których usług korzystaliśmy kwitowali informację niezłą bolesną miną. No to na koniec jeszcze raz odradzam!
  • eden marmalacky (gość) 2012-02-26 07:06:03

niestety poza tym że gospodarz stara się być miły to i tak to jest wczesny prl nie poloecam

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.