RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Wydarzenia » Gospodarcze » firma Koliber
  • firma Koliber
  • firma Koliber Sławek (gość) 2009-12-04 19:34:59

Chcesz się wyzbyć kasy przed świętami zamów sobie gazowy grzejnik model SEI zamontuje ci go firma Koliber z Oleśnicy za jedyne 1400 zł z fachową obsługą super naciągaczy to jak turbo Dymomen niech się wstydzi firma Koliber z szefową na czele.
  • Protest naciagnietych klientów jaleoaga1 (gość) 2010-02-14 11:50:04

Chyba wielki czas ukrócić takiemu procederowi działania na szkodę starszych osób.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    To chyba moment aby proceder taki został zgłoszony do prokuratury.!
    Wszystkie osoby które czujaą się w jakiś sposób oszukane powinny zgłosić to do Prokuratury i zaprzestać spłacania rat ....
    Ten sposób zjednoczenia - osób poszkodowanych, może uchronić inne starsze osoby od potężnego stresu i straty materialnej.
    Firma"KOLIBER" z Oleśnicy z panią Karoliną Wojtyłko - naciąga trzykrotnie zawyżając wartość proponowanego towaru (cena zawyżona dwukrotnie + odsetki kredytowe= około 300% wartości towaru)

TAKA TO JEST WIELKA UPRZEJMOŚĆ FIRMY 'koliber" W STOSUNKU DO "WYSELEKCJONOWANYCH" ,STARSZYCH, NIEDOMAGAJĄCYCH KLIENTÓW !!!!!!!!

Apeluję o zjednoczenie się i zrobienie czegoś pozytywnego aby wyeliminować nieuczciwą FIRMĘ NACIĄGACZY Z RYNKU - ale nie dokonamy niczego nie zgłaszajc problemu do PROKURATURY!
  • kolejna ofiara halina (gość) 2010-02-23 18:34:30

wlasnie dzisiaj dalam sie namowic na montaz pieca jak przeczytalam forum to jestem przerazona w co sie wpakowalam .Przylaczam sie do wszystkich poszkodowanych.Czekam na kontakt.Poniewaz dzisiaj byl montaz nie wiem co mnie jeszcze czeka ze strony firmy
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    To chyba moment aby proceder taki został zgłoszony do prokuratury.!
    Wszystkie osoby które czujaą się w jakiś sposób oszukane powinny zgłosić to do Prokuratury i zaprzestać spłacania rat ....
    Ten sposób zjednoczenia - osób poszkodowanych, może uchronić inne starsze osoby od potężnego stresu i straty materialnej.
    Firma"KOLIBER" z Oleśnicy z panią Karoliną Wojtyłko - naciąga trzykrotnie zawyżając wartość proponowanego towaru (cena zawyżona dwukrotnie + odsetki kredytowe= około 300% wartości towaru)

TAKA TO JEST WIELKA UPRZEJMOŚĆ FIRMY 'koliber" W STOSUNKU DO "WYSELEKCJONOWANYCH" ,STARSZYCH, NIEDOMAGAJĄCYCH KLIENTÓW !!!!!!!!

Apeluję o zjednoczenie się i zrobienie czegoś pozytywnego aby wyeliminować nieuczciwą FIRMĘ NACIĄGACZY Z RYNKU - ale nie dokonamy niczego nie zgłaszajc problemu do PROKURATURY![/cyt]
  • firma KOLIBER Robert (gość) 2010-02-25 21:27:14

FIRMA DZISIAJ 25.02.2010 ZAWITAŁA DO LWÓWKA ŚLĄSKIEGO ,
    TRAFIŁO NA MOJĄ MAMĘ ( 79 LAT ) , ODWIEDZIŁ JĄ FACET I ZACZĄŁ NAMAWIAĆ NA NOWY PIEC ,W TYM CZASIE JEGO KOLEGA ODWIEDZAŁ INNĄ STARSZĄ OSOBĘ . WIDZĘ ŻE OWE TYPKI WYSZUKUJĄ STARSZYCH LUDZI I NACIĄGAJĄ .MAMA MOJA UWIERZYŁA I PODPISAŁA (PODAŁA WSZYSTKIE DANE TYPOWI) , POCZYM PRZYSZŁA DO MNIE, W PORĘ ZAINTERWENIOWAŁEM , ODNALEŹLIŚMY FACETA , ODDAŁ DRUK ZLECENIA . JUTRO IDĘ NA POLICJĘ , WYDRUKUJĘ PLAKATY I ROZWIESZĘ PO MIEŚCIE. CO ZA GNOJE !!!!!!!!!!

Apeluję o zjednoczenie się i zrobienie czegoś pozytywnego aby wyeliminować nieuczciwą FIRMĘ NACIĄGACZY Z RYNKU - ale nie dokonamy niczego nie zgłaszajc problemu do PROKURATURY![/cyt]
  • Oszustwa Kolibra Leszek (gość) 2010-03-14 20:39:27

Post usunięty przez moderatora
  • koliberek:) ernest (gość) 2010-03-15 15:21:28

Sami jesteście sobie winni!!!
    300%-no i co..?
    Majtki w sklepie Triumph czy Calvin Klein kosztują 150 zł.a na targu 5-10 zł
    Czy tamte sklepy tez zgłosicie na policje czy do prokuratury..?
    Wyprodukowanie samochodu kosztuje 60-70% jego wartości rynkowej.Ich też podajcie na policję.
    Jeszcze chleb,bułki,kiełbasę itp.Niech nie będzie niczego...
    A umowy kredytowe to chyba nie oni podpisują,prawda..?
    Do 10 dni można odstąpić od umowy.
    Pozdrawiam
  • jestem na tak zadowolony klient (gość) 2010-03-27 21:31:35

ludzie zamawiajcie piecyki!!!firma jest rewelacyjna!!!kompleksowa obsuga klienta wszystko załatwiją na miejscu!! montaż w godzinkę!!!rewelacja!!polecam wszystkim!!!może i trzeba za to trochę więcej zapłacić ale za to jaka wygoda!!!przyjdą,zamontują,posprzątają!!!bardzo mili ludzie!!!ja mam ten piecyk już rok i spisuje się rewelacyjnie!!!wielka oszczędnoścć gazu w stosunku do starego urządzenia no i przede wszystkim bezpieczeństwo!!!a te negatywne komentarze piszą ludzie którzy żerują na rodzicach i ich emeryturach lub rentach i sami nie zrobią nic aby wymienić stare urządzenie na oszczędne i bezpieczne i to nie koniecznbie z firmy koliber
  • Koliber w Bielsku-Bialej UWAGA! JH (gość) 2010-08-02 11:17:51

Też dałem się nabrać na cwaniaków z Kolibra.Istotnie zawyżają znacznie cenę usługi.Oferowany piec gazowy EUROTERM możliwy do zakupu w cenie detalicznej za cenę od 685 zł z przesyłką z Allegro oczywiście z gwarancją firma ta oferuje z z montażem za cenę 1550 zł a własciwie 1620 z niby dodatkowym zaworem gazowym etc.Cena ta rosnie dodatkowo w systemie ratalnym 24x87,90 do kwoty
    2109,60 zł plus te 70 zł za zawór gazowy płacone do ręki.Czyli istotnie bardzo ale to bardzo zawyżają cenę usługi.
  • Bezczelność JH (gość) 2010-08-02 11:32:46

Co za bezczelność koliberka.Naciągają i jeszcze się oburzają.
  • KOLIBER KLIENT (gość) 2010-08-19 16:22:59

KLIENT PRZED ZAKUPEM POWINIEN POSŁUCHAĆ PRACOWNIKA FIRMY KTÓRY DZWONI DO KLIENTA I INFORMUJE O WYSOKOŚCI RAT ALE LUDZIE NIE CHCĄ ROZMAWIAĆ . WSZYSTKO JEST OK DO PUKI NIE PRZYJEŻDŻA CÓRKA LUB SYN I NIE DOWIADUJE SIĘ ZE MAMA BĘDZIE MIAŁA MNIEJSZĄ EMERYTURĘ, WÓWCZAS TO WSZYSCY PRACUJĄCY W TEJ FIRMIE TO SĄ OSZUŚCI I TP. A W DNIU MONTAŻU KLIENT ZNA CENĘ TOWARU WYSOKOŚĆ RATY I DATĘ PIERWSZEJ SPŁATY WIĘC PYTAM GDZIE OSZUSTWO? PRZEPŁACAMY ZAWSZE BIORĄC NA RATY WIĘC PRETENSJE TYLKO DO BANKU
  • oszuści Mimika (gość) 2010-08-27 21:17:02

Firma KOLIBER z Oleśnicy to zwykli naciągacze. Wstawili mi drzwi, które uległy zniszczeniu, zgłosiłam reklamcję w kwietniu, a dopiero tydzień temu przyjechali. Zgodnie z ustawą o szczególnych warunkach sprzedazy jeśli w ciagu 14 dni kalendarzowych nie zrealizują reklamcji to przystają na warunki zgłaszającego. Oni mają to w dupie, prawa się nie boją. Zresztą są bardzo popularną oszukańczą firmą. Ochrona Konkurencji i konsumentów już się poznała na nich. Nie dajcie się oszukać. Zwykli bezczelni, poj...ni sprzedawcy. Mam nagrane ich wszystkie rozmowy i mam zamiar iśc do prokuratury bo stwierdzili że to moja wina.
  • KKOLIBER w Busku - Zdrój!! UWAGA!! Emerytka z Buska (gość) 2010-09-02 15:16:59

Oszukańczy proceder firmy KOLIBER z Oleśnicy obejmuje coraz większy obszar Polski. W maju grasował w Busku - Zdroju siejąc spustoszenie w portfelach naiwnych emerytów. Krasomówczy ajent w/w firmy sugestywnie nakłamał, namówił na kupno piecyka gazowego za 1550 zł i szybko znikał. Monter też bardzo spieszył się, nawet nie było czasu na dokładne sprawdzenie działania. Po złożeniu reklamacji, odpowiedź p. Wojtyłko - odmowa. Nie odbiera telefonów. Ostrzegam! Nie korzystajcie z usług firmy KOLIBER!!!
  • koliber w radomiu anjuta (gość) 2010-10-15 19:48:27

witam firma ta14pazdziernika2010 pojawila sie z wymiana piecykow gazowych w radomiu naciagneli moja mame na 1720zl tak pisze na umowie wymienili piecyk ktory mial trzy lata twierdzac ze z piecyka cieknie woda w zamian wstawili nowy wart 580zl na allegro z gwarancja.poniewaz wymiana nastapila wczoraj i sprawa jest swieza zadzwonilam do firmy ze chce odstapic od umowy.zgodzili sie teraz musze zaplacic firmie za demontaz piecyka 220zl.do banku dzis nie zdazylam ale zrobilam zgloszenie na policji o popelnieniu przestepstwa.dyzurny policjant powiedzial ze zobaczymy czy przyniosa stary piecyk kompletny teraz mam wziac kogos z gazowni by sprawdzil odrazu instalacje maja przyjsc w poniedzialek jesli nie mam znow pojawic sie na komisariacie.umowa jest tak precyzyjnie napisana ze napewno starsi ludzie nie wiedza o co chodzi.narazie podalam ich za to ze podawali sie za pracownikow gazowni.zobaczymy co bedzie w poniedzialek.czy firma w ogole przyjedzie.narazie jestem stratna 220zl nie dali zadnego pisma z banku policjant powiedzial ze powinno byc przy zawarciu umowy.najgorzej bedzie jesli bank wyplacil juz pieniadze firmie .
  • sposób na kolibra radomiak (gość) 2010-10-20 16:04:18

Anjuta , nie martw się. Szybko piszcie do Kolibra odstąpienie od umowy - masz 10dni od daty zawarcia umowy sprzedazy. Kopią tego pisma zawiadom Żagiel/Kredyt Bank w Lublinie. Jak przyjdą papiery z Banku - umowa - napisz odstąpienie od umowy kredytowej. Żądaj demontażu nowego piecyka oraz zwrotu i zamontowania starego na ich koszt.
    Wszystko mamy za sobą. Stawiaja się, ale prawo jest za nami. Napierw bredzili coś o kredycie, ale jak Bank potwierdził odstąpienie od umowy - zmiękli i chcą zabrać swój piecyk.
  • Jak zrezygnować posłuchajcie (gość) 2010-11-06 12:34:17

jezeli wzieliscie na raty to napewno maczał w tym żagiel bank wiec dzwonimy wysylamy pismo z rezygnacja odstapieniem od kredytu mamy na to 10 dni bank napewno odstapi list polecony w liscie dane kredytobiorcy to proste tylko trzeba dzialac jezeli za gotowke towar to zglaszamy na policje w ciagu 10 dni biezemy pismo od nich ze bylem i ze rezygnuje z piecyka drzwi itp udajemy sie do federacji praw konsumeta i oni juz sie zajmna sprawa potem tylko czekamy na telefon z owej feralnej firmy kiedy przyjada po piec i oddadsza kase a zjawia sie napewno w przypadku zakupu na raty to my ich mamay w reku bo mamy piec i odstapienie od kredytu czyli piec za darmo. starego piecyka nie załoza bo potrzebna by byla ekspertyza czy nie uszkodzil sie w trakcie demo0ntazu za zaplata im to napewno to zrobia. jeszcze jedno nie placimy naciagaczom zadnych pieniedzy nic im sie nie nalezy to samo z bankiem kiedy powie ze trzeba zaplacic oplate przygotowawcza 50 zl to tez im sie to nie nalezy . Wiec dzialajcie
  • podobna kwestia gata (gość) 2010-11-10 22:54:50

Witam, mam podobna sytuację. W moim przypadku była to sprzedaż ratalna Wiem, że mogę odstąpić od umowy jednak chciałam się dowiedzieć o samo oświadczenie. Nie otrzymałam bowiem wzoru czyli mam je napisać według wzoru ogólnego i wysłać do Kolibra a po otrzymaniu dokumentów z banku do banku ? Bardzo bym prosiła kogoś zorientowanego o wyjaśnienie tek kwestii.
    Pozdrawiam
  • Koliber Zofia (gość) 2010-11-13 17:54:30

Witam. Ja chętnie skorzystałam z oferty tej firmy. Mieszkam w Krakowie, gdzie jest dużo firm zajmujących się montażem piecyków do podgrzewania wody, ale wierzcie mi żadna z nich nie chciała się pofatygować do mojego domu w celu złożenia mi oferty, w telefonie słyszałam tylko: "Proszę przyjść do sklepu" a ja dobrze chodzić nie mogę bo stawy mi nie pozwalają. A tu nagle puka ktoś do moich drzwi.... szpakowaty Pan z propozycją zakupu piecyka, fakt nie najtańszy ( spędzam dużo czasu przy komputerze ), ale montaż wykonują udzielają rat i wszystko u mnie w domu bez wychodzenie. Ludzie mówcie co chcecie ja jestem zadowolona. Pan podał koszt kredytu ( włosy dęba stają ) ustaliłam termin spłat i mam piecyk w łazience! A umowy zawierane trzeba czytać, przecież trąbią na okrągło o tym w telewizji. Pozdrawiam Pana M. i dziękuję

• koliber w radomiu anjuta (gość) 2010-11-17 23:03:23

Witam to znowu ja udalo nam sie odstapic od umowy z bankiem dostalismy pismo i chcemy zwrocic firmie piecyk.Dodam jeszcze ze kwota do zapłaty za piecyk to 1720zl a lacznie z bankiem to byłoby ponad 2500zl za piecyk ktory tak jak pisalam jest wart 580zl.Problem jest z tym iz firma mimo moich licznych telefonow do ich biura nie chce po niego przyjechac wciaz obiecuja ze dzis po niego przyjada i nie ma nikogo na telefony do nich wydałam chyba ze 100zl.o odstapienie dzwoniłam dzień po zamontowaniu a tu juz minął ponad miesiac.Ponadto wysłałam rowniez do firmy list z zawiadomieniem o odstapieniu od umowy i nadal nic.z panem z biura umuwiłam sie tak ze poprostu bez ponoszenia zadnych kosztow przyjada i zdemontuja mi ten piecyk poniewaz juz nie maja mojego starego mi oddac(przypominam iz stary piecyk miał trzy lata i był w idealnym stanie )pomyslałam trudno kupie sobie drugi nowy ale junkers wraz z montazem za okolo 1000zł a nie taki najtanszy kit do ktorego nie bedzie mozna dokupic czesci gdyby sie zepsuł powiedział mi to sprzedawca niejednego sklepu z piecykami.Razem z mama obiegłysmy cały radom i w zadnym sklepie takiego piecyka nie sprzedaja twierdza ze nikt by tego nie kupił. Co robic?
  • koliber w radomiu anjuta (gość) 2010-11-17 23:16:16

Wnosze o odstapienie od umowy kredytowej nr..... na zakup piecyka gazowego umowa zawarta w dniu....pomiedzy mna(swoje dane-a firma koliber adres itd)potem swoj podpis .nie trzeba uzasadniac dlaczego.Natomiast koniecznie trzeba rozwiazac umowe najpierw z bankiem w ciagu 10dni a potem z firma po odpowiedzi z banku.List wysłac polecony priorytet. Na 100% dojdzie liczy sie data stempla.A prawo bankowe jest takie ze w ciagu 10dni napewno zostanie uwzglednione odstapienie od umowy pozdrawiam
  • Koliber Wojtek (gość) 2010-11-20 21:37:19

Witam.
    W Polkowicach firma Koliber też oferuje swoje usługi.Przedwczoraj moja Babcia została ofiarom tej firmy.Przyszedł do niej Pan który obiecał dobre, zbrojone, wygłuszone tak zwane "Antywłamaniowe" drzwi po bardzo atrakcyjnej cenie 1290 zł.Ten Pan zapewnił tez moją Babcie że raty są 0 %.Moja Babcia zdecydowała na kupno.Ku jej zdziwieniu już po 2 godzinach "ekipa" wstawiająca drzwi się pojawiła i zaczeli prace.Drzwi wstawili krzywo,nie były to drzwi antywłamaniowe była to zwykła sklejka oklejona plastikiem. Po obliczeniu rat cena była o 500 zł większa lecz niestety moja Babcia podpisała już umowę.W Polkowicach słyszałem już o kilku takich sytuacjach.
    Więc wyczulam wszystkich na tą firmę ,to zwykli naciągacze !!!
  • Koliber Wojtek (gość) 2010-11-20 21:48:17

Trzeba się zjednoczyć .
    Lecz w przypadku mojej Babci nie będzie tak łatwo .
  • ANJUTA Anastazja (gość) 2010-11-27 18:14:10

Anjuta, w karcie gwarancyjnej, którą na pewno dostałaś, jest pieczatka montera, Pan Dariusz Skalski, jest tam numer tel, to On montuje jak i demontuje piecyki, niestety piecyka odzyskać się nie da, bo następnego dnia są oddawane do ''utylizacji'' czyli do skupu złomu w Oleśnicy - gdzieś kolo tamtejszego Kauflandu. W moim przypadku Dziadek podpisał czystą umowę, której koliber jeszcze nie zdarzył wypełnić i wysłać do banku i którą nam w czasie demontażu oddali. Czyli tak reasumując 220 zł plus 900 za nowego Junkersa z gwarancją łącznie z montażem. Zawsze to lepsze niż 2500 za tak jak mówiłaś szajs za 6 stów. Sprawę zgłaszaliśmy na policję niestety nie da się jej podważyć ani postawić firmie zarzutów.
  • oszusci Jagoda (gość) 2010-11-28 08:26:20

witam,czy posiada Pani druk odstąpienia od umowy,którą powinni zostawić montujący?
    To samo zrobili z moim ojcem,tyle tylko że zapłacił gotówką.W tym przypadku podawali się za pracowników spółdzielni. W umowie,zgodnie z kc podany jest termin 10 dni od odstąpienia od umowy.Nie wiem co jest napisane na tym druku w sprawie oddania piecyka. Chodzi mi o sposób załatwienia, czy sami zabierają czy się piecyk wysyła. A możne ktoś z Państwa poszkodowanych ma ten druk.Proszę o kontakt na jagodadral@op.pl
  • oszukany oszukany (gość) 2010-12-05 12:43:39

Pan Dariusz Skalski monter i demonter jednoczesnie hehe
  • Koliber Jagoda (gość) 2010-12-10 14:19:45

Odkręcanie sprawy mam juz za sobą. Wszystko załatwiłam. Piecyk "stary" też został zamontowany. Ojciec dostał zwrot pieniędzy, pomniejszone o 220 zł.
    Przed zdjęciem zamontowanego piecyka dostałam dwie propozycje: pozostawienie pieca i zwrot 500 zł lub instalacja nowego, elektronicznego Boscha (cena 1000 zł z groszami. Odmówiłam i uzyskałam to o czym pisze wyżej.
    Co do pomniejszenia kwoty za instalacje piecyka (220 zł) to jest to niezgodne z prawem, ponieważ nie jest to częścią umowy tylko jest to zapis na protokole zdawczo-odbiorczym. To umowa nas wiąże a nie protokół!!. Ponieważ mieszkam w odległości 100 km od ojca to nie mogłam tego dopilnować tzn. jechac i domagac się zwrotu całej kwoty. Ojciec ma 80 lat i tego nie rozumie. Tłumaczeniu Mu nic nie dało. Telefonicznie wymogłam tylko zamontowanie starego piecyka.
    Wszystkim poszkodowanym radzę walczyć o swoje (byleby zachować 10-cio dniowy termin odstapienia od umowy)i żądać zwrotu całej kwoty. To jest zgodne z prawem. Pozdrawiam
  • odmowa monika (gość) 2011-02-03 21:30:59

witam
    wystraczy napisac odmowe przystapienia od umowy- kazd ma tekie prawao konsumenckie- i spokojnie bank to rozwiaze! a koliber bedzie musial to zaplcic bankowi ze swojej strony bo oni dostaja przelew w ciagu 2 dni ale to i tak oni beda musieli splacic bankowi takze na psokojnie prosze napisac i do banku i do firmy - rezygnacje i bedzie po sprawie
  • oszukani z krakowa XXX (gość) 2011-02-08 14:12:46

Firma koliber na czele z pania Karoliną Wojtyłko 56-400 Oleśnica WAŁy Jagiellonskie 20 nip 911-182-34-65 tel.071-314-40-80 wraz z wszystkimi pracownikami to banda oszustów i naciągaczy,którzy za montaż piecyka lub piekarnika a takze wymiane drzwi wejściowych pobierają trzykrotną wartośc ceny towarów .są bezczelni i aroganccy!!!!!! i gdy cos jest nie po ich mysli od razu ubliża klientom UWAGA NA TEN NR TEL 605214543.I nie tak prosto odstąpic od umowy bo nie zotawia umowy ani adresu firmy a wszelkie formalności przysyła poczta po upływie 14 dni czyli nic juz nie mozna zrobic.
  • NYSA Andrzej z Nysy (gość) 2011-02-21 16:34:12

Ludzie macie w domu stare piecyki ,bez czujników i wszystko jest dobrze jeśli jeszcze żyjecie ,lecz jak jeden z drugim się zaczadzi to będzie afera.!!Firma jest zarejestrowana,działa legalnie,i w cale nie naciąga nikogo.Ja kupiłem piecyk ,jestem na wysokim stanowisku ,i jestem zadowolony bo nie miałem czasu iść do sklepu i załatwiać wszystko ,Panowie byli bardzo mili od początku znałem cenę 1550 z montażem ,filtrami , i uważam że może i jest to trochę za drogo ale jest solidnie i posprzątali po sobie jak należy.Nie bierzcie na raty to nie będzie kosztów bankowych i tyle.
  • Miasteczko Śl. MATI (gość) 2011-06-21 12:57:24

Oszyści jakich mało i tyle! Polecam każdemu kto chce kase stracić! K0LIBER!
  • metody gangsterskie obserwator (gość) 2011-09-09 12:10:28

Te negatywy są zasadne.Wysokie raty, naciąganie, straszenie klientów, brak respektowania prawa, a montaż pożal się Boże. Spaliny wydostawały się na zewnątrz, Koliber zabrał stary -dobrze funkcjonujący piecyk łącznie z rurą odprowadzającą spaliny, założył nową,zbyt małą w stosunku do otworu, bez rozetki. Nastąpiło zatrucie spalinami, które zamiast do komina wychodziły na łazienkę. Dopiero zgłoszenie do firmy kominiarskiej rozwiazało problem. (Komin odprowadzający spaliny był czysty).Pojawił się człowiek z serwisu, po 10 mcach od montażu piecyka- na moj wniosek) założył rozetkę i wykonał odpłatnie czyszczenie cześci piecyka.Opowiedział, że ego typu przypadków firma ma setki, a ja i tak mam szczeście, że w środku są nowe części, bo często zdarzają się montaże w środku części używanych - w nowej obudowie.Klient tego nie pozna a piecyk chodzi parę mcy do 2 lat. Po tego typu wiadomościach i doświadczeniach zbieram dokumenty, rejestruje wszystkie fakty dla Sądu. Wszystkim Klientom radzę to samo. Nie będe pisać szczegółów, ale wszystko wskazuje na to, że w poszczególnych miastach prawnicy przygotowują pozwy zbiorowe pko tej firmie. Opinie, reklamacje i wyroki a także wszelkie mediacje i rozstrzygnięcia Sądów, organów Ochrony Konsumentów, Państwowej Inspekcji Handlowej -powinny być publikowane w internecie. Nieuczciwy Sprzedawca piecyków powinien być wyeliminowany z rynku. Pozdrawiam

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.