RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Strony specjalne » Przewodnik po Dolnym Śląsku » „Riese” - podziemna fabryka
  • „Riese” - podziemna fabryka
  • Byłam i polecam ! Natalia (gość) 2003-08-24 11:47:06

W kompleksie "Riese" byłam w 2000 roku. Było świetnie. Głównie z tego powodu, że przydarzyła mi się tam bardzo zabawna historia. Otóż. Wchodziliśmy z całą wycieczką w te podziemia. W którymś momencie coś strzeliło mi do głowy i powiedziałam sobie głośno : "A tu nagle światło PYK" (czyli zgaśnie). Nie uwierzycie, ale ono... zgasło!!! Jaki to był szok, tego nie da się opisać. Staliśmy moment w ciemności i z jednej strony, byliśmy przerażeni, a z drugiej wszyscy zaczynaliśmy się śmiać. W ogóle wyobraźcie sobie tą sytuację: jesteście w podziemiach, ciasne korytarze, dużo ludzi. I nagle na jakieś słowa, gaśnie wszelki oświetlenie. Coś niesamowitego... A same w sobie podziemia są bardzo ciekawe i polecam je odwiedzić! Tylko pamiętajcie o magicznych słowach :) Pozdrawiam
  • POLECAM !!! plk.J.Z. (gość) 2006-05-10 21:25:42

Byłem wielokrotnie i zawsze znajomych przebywających na Dolnym Sląsku tam prowawdzę.Pan Rosinski jest
    wspanialym nie tylko pasjonatem odkryć ale rownież przewodnikiem,DZIEKI !!
  • Ok kamzik (gość) 2007-01-07 21:23:20

Byłem. Może być, niemniej Osówka dużo ciekawsza. Dobry punkt na trasie martyrologii i do Włodarza też warto wpaść
  • Napewno warto Jedrek (gość) 2009-06-23 21:19:40

Napewno warto,jeszcze lepsza atrakcja to zwiedzanie nocne z pochodniami grupowo od 15 osob.

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.