RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Turystyka » Magnolia - Uwaga na właścicielkę
  • Magnolia - Uwaga na właścicielkę
  • Magnolia - Uwaga na właścicielkę Gosia (gość) 2007-10-08 20:33:03

Przebywałam w pensjonacie Magnolia z grupą przyjaciół od 04.09.07do 07.09.07 zarezerwowaliśmy cztery pokoje dla ośmiu osób , po przyjeżdzie okazało sie ,że Pani dysponuje trzema pokojami a czwarty pokój zaproponowała w drugim pensjonacie.Dzień przed wyjazdem rozliczyliśmy sie za noclegi a w dniu wyjazdu o godz. 9:45( doba kończyła sie o 10) właścicielka zażądała dodatkowych pieniędzy ponieważ jej zdaniem rozkład gości w pokojach był inny niż sobie tego życzyła( zamiast trzech osób w jednym pokoju, jednej osoby w dugim i dwóch w trzecim w każdym było po równo czyli po dwie osoby)Tak naprawdę to niewiadomo o co jej chodziło bo to jakiś absurd.Używała wobec nas obraźliwych słów , wrzeszczała , pozabierała nam klucze od pokojów na dowidzenia rzucając \"wynocha stąd\" Uważamy ,że to osoba niezrównoważona emocjonalnie- delikatnie mówiąc. Szklarską Porębę gorąco polecamy pensjonat Magnolia przy ul.1 Maja 44 stanowczo odradzamy.
  • no nie wiem... domik (gość) 2007-10-11 10:26:43

czy kurort można polecać. To nie jedyny pensjonat w Szklarskiej, którego właścicielom wydaje się, że lokalizacja upoważnia ich do traktowania turystów per noga, \"bo i tak tu wrócą, a jak nie oni to inni przyjadą i za kawałek łóżka po rękach będą całować\".
    Jadąc w Izery czy Karkonosze omijam Szklarską wielkim łukiem - śpimy w agroturystykach w okolicznych wioskach. Od czasu, kiedy na pokój z łazienką w szklarskim pensjonacie czy willi okazał się być ciasnym poddaszem, ze schodkami do łazienki przysługującej także gościom z dwóch innych pokoi... Pozdrawiam
  • przesada Bogusia (gość) 2007-10-27 10:13:30

Znam ten pensjonat i mam wątpliwości co do pani opini o nim.Śmię dodać ,że niezrównoważeni emocjonalnie są często turyści zwłaszcza wtedy gdy mają za coś dopłacić.A przecież tak miało być -prawda?
    Napiszę w końcu,że turystom to też się w głowach przewraca,twierdząc bo ja płacę to...
    za śmieszne pieniądze oczekują niewiadomo czego,właścicieli obiektów traktują jak służących a potem opisują swe przypadki na forum oczywiście na swoje kopyto....
  • potwierdzam chamstwo wlascicieli pensjonatow podrozniczka (gość) 2007-10-29 09:52:14

placi sie ogromne pieniadze za noclegi w kraju a a traktowani są turysci jak zlo konieczne za granica to nie do pomyslenia posprzatajcie troche te zaniedbane penjonaty i grzeczniej troche do wczasowiczow sie trzeba odnosic a nie z pogarda jak juz sie zaplaci wczesniej za pobyt
  • Żadna przesada Grzegorz (gość) 2007-10-30 01:17:09

Moje zdanie nie bedzie się jednak odnosiło do w/w pensjonatu.Ale przebywałem w Karpaczu kilka dni we wrześniu i mogę co nieco powiedzieć na temat traktowania turystów i to na dzień dobry(a raczej dobry wieczór).Mieliśmy rezerwację noclegów w willi \"Śnieżynka\" ul.Nad Łomnicą
    Wpłacona została zaliczka,której wpłynięcie zostało potwierdzone telefonicznie.Że czekał nas kawał drogi(ponad 700 km.),w pensjonacie zjawiliśmy się o 21.30.Pani gospodyni wielce się zdziwiła widząc nas i dowód wpłaty zaliczki.Tłumaczyła się, że\"szef jej nic nie przekazał\".Po konsultacjach z \"szefem\" w sobie tylko wiadomy sposób bo oficjalny jego telefon nie odpowiadał(jak czekaliśmy na decyzję to słyszeliśmy jej słowa:\"jak będą dzwonić to wogóle nie odbieraj!\") oznajmiła nam że da nam inne pokoje niż nam oferowano.Po ich obejrzeniu, mimo zmęczenia podróżą odechciało nam się spać.Prawdopodobnie były to naprędce przygotowane pomieszczenia.Czuć było samą wilgoć,a pościel wyglądała jakby ktoś właśnie z niej wyszedł.Na pytanie co się stało z pokojami, które mieliśmy zarezerwowane padła odpowiedź,że za późno przyjechaliśmy, a poza tym byli chętni na dłuższy pobyt niż nasz.Znaleźliśmy się w kropce, gdyż mieliśmy ze sobą dziecko (7 lat),które spało w samochodzie. Postanowiliśmy poszukać innej kwatery,jednak ze względu na weekend i późną porę nic nie znaleźliśmy.Chcąc nie chcąc wróciliśmy do \"Śnieżynki\",a tam niespodzianka - cena pokoi opisanych wyżej wzrosła o 10 zł.Zażądaliśmy zwrotu zaliczki - okazało się, że tylko szef może ją zwrócić. Znaleźliśmy nocleg na wjeździe do Karpacza.Po zaliczkę postanowiliśmy wrócić następnego dnia.Okazało się jednak,że szefa znowu nie ma.Kazano nam przyjechać za godzinę.Kiedy nie chcieliśmy się zgodzić i wspomnieliśmy o Policji - pani gospodyni skwitowała to stwierdzeniem\"nie tacy kozacy tu byli\".W tym momencie zjawiła się córka właściciela i po konsultacjach z nim zwróciła nam łaskawie zaliczkę.Ostrzegam wszystkich chętnych ,którzy mieli zamiar tam się zatrzymać a już tym bardziej wpłacić zaliczkę.Oferta w internecie też różni się od widoku zastanego na miejscu - teren nie ogrodzony.A mowa tam chociażby o zamknietym parkingu.
  • POLECAM MAGNOLIE;) JANKA (gość) 2008-08-07 20:46:06

a tak w ogole to magnolia znjaduje sie w karpaczu a nie w szkalrskiej porebie.wiec moze byl to inny pensjonat?
    polecAM GORACO MAGNOLIE.SZCZEGOLNIE PYSZNE JEST JEDZENIE PRZYGOTOWYWANE MIEDZY INNYMI PRZEZ\"NIEZROWNOWAZNONA\"WLASCICIELKE.HA,HA
  • Popieram w 100% kent (gość) 2009-01-26 17:43:26

Miałem wątpliwą przyjemnosc przebywać w pensjonacie Magnolia w styczniu 2009 roku w pełni popieram , ta pani jest bardzo ,,dziwna\", po uprzednim telefonicznym kontakcie i wpłaceniu zaliczki umówilismy sie na kwote 45 złotych od osoby , a po wszystkim skasowała nas na 60 złotych , i twardo upierała sie ze tak sie umawialismy i ze ona taniej nie wynajmuje , to moja zona po cichu z innej komórki zadzwoniła ze jest zainteresowana wynajmem pokoju , i ta sama pani zachecała do przyjazdu za jedyne 50 złotych od osoby , a pozatym za taka kwote reczników brak, smieci 2 dni lezały na korytazu w workach tak jak je tam zostawilismy do sprzatniecia i prosze nie liczyc na sale kominkową winiejaca w ofercie ,sala owszem jest ale u włascicielki w mieszkaniu ,tak samo jak bilard za 8 zł od godziny, a sauna dla 2 małych dzieci bo duze sie nie zmieszcza ,taka skrzynka z drewna z pokretłami.
    Tak wiec prosze rozważyć swój ewentualny pobyt w tym miejscu, ja stanowczo odradzam jezeli cenicie swoje pieniadze.
  • to oszustka iwonka (gość) 2010-08-28 14:41:40

to oszusci zlodzieje na weselach nie daja dobrego jedzenia malo i wstretne
  • porażka ZOŚKA (gość) 2011-03-27 21:14:57

ja również zostałam oszukana - na inną opłatę za nocleg umawiałam się a inną kwotę przyszło mi zapłacić . żałuję tylko że zapłaciłam . nigdy więcej tam nie pojadę !!!!
  • MAGNOLIA KARPACZ ZOSIA (gość) 2011-08-21 21:48:19

SA DWIE 'MAGNOLIE'. JEDNA W KARPACZU A DRUGA W SZKLARSKIEJ POREBIE. JA BYLAM W KARPACZU I TU NA 100 PROCENT POLECAM. JEDZENIE PRZEPYSZNE PALCE LIZAC, WLASCICIELE SUPER CENY TAKIE JAK UZGODNILISMY , Z POKOI PIEKNY WIDOK-SERDECZNIE POLECAM I DO TEGO TANIO (WWW.MAGNOLIAKARPACZ.PL)
  • Magnolia Szklarska Poręba am (gość) 2011-09-22 14:19:02

Witam,
    do tego pensjonatu zaglądnęłam szukając na początku września 2011 noclegu dla 2 osób. Właścicielka nie zrobiła na mnie miłego wrażenia, Na pytanie czy są wolne pokoje odezwała się pytaniem na ile dni? Jak usłyszała, że tydzień to oczka się zaświeciły i oczywiście są wolne, na pytanie za ile powiedziała, że po 40, stwierdziłam że tyle nie dam, spytała ile mogę dać powiedziałam, że max. po 35 zeta. Zaprowadziła mnie jakimś ciemnym korytarzykiem, żeby obejrzeć pokój- nie zrobił na mnie wrażenia. Zaprowadziła mnie do drugiego domu- tuż obok Zielony domek- też nie byłam zachwycona. Kawałek dalej zaleźliśmy fajną kwaterę "Bajeczka"- bardzo miły właściciel i warunki super- polecam :)
  • Magnolia Szklarska Poręba Janusz (gość) 2012-01-24 12:28:30

Witam
    Bywam w tym pensjonacie już od kilku lat i przyznaje, że zawsze wracam tu z wielką przyjemnością. Pensjonat prowadzi starsza ale bardzo miła Pani i nie mogę sobie wyobrazić co się musiało dziać aby ją wyprowadzić z równowagi no chyba, że ten wpis to jakieś działania zazdrosnej konkurencji.
  • Uwaga na właścicielkę Gerard (gość) 2012-01-24 12:43:05

No Gosiu chyba nieźle daliście czadu. A na poważnie to nie zauważyłem jakichś niepokojących zachowań u tej Pani wydaje mi się że to miła osoba i co ciekawe klienci do niej wracają to chyba są zadowoleni. Ja mogę spokojne polecić. Miejsce jest dobrze położone po 500 metrach już jesteśmy na drodze pod reglami to moje ulubione miejsce na biegowe wypady.
  • Złośliwi sąsiedzi Gucio (gość) 2012-02-23 14:57:52

A ja byłem i mi sie podobało. Za drugim razer równiez pani zaproponowała mi zielony domek i również było ok. Ciepło i czysto. Przypuszczam, że to sąsiedzi robia wszystko, by to do nich przyjechać i zapłacić. ,,Oczka się zaświeciły"- no no, rozumiem, że ta pani co to napisała, nie była, tylko obejrzała pokoje, po 3 minutach stwierdziła chytrość widziana w oczach, a następnie szybko weszła do internetu i znalazła fora na temat wszystkich domów, gdzie nie wynajeła pokoju i obsmarowała- żenada- konkurencja nie śpi...
  • TURYŚCI, a nie złośliwi sąsiedzi!!!! HA HA (gość) 2012-05-03 22:48:05

Przereklamowane!!! Popieram wszystkie negatywne komentarze!!! w 100 %. Zastanówcie się zanim tam pojedziecie. Niesmak i nic więcej, w dalszym ciągu brak ręczników, papieru toaletowego, płynu do naczyń, śmieci wynoszone raz w tygodniu !!! aneks kuchenny, którego nie można nazwać aneksem, brak kuchenki (gazowej, bądź elektryczne), brak zlewozmywaka (zmywa się w umywalce łazienkowej), telewizja niby jest, ale tylko z trzema programami(brak TVN). Zapłaciłam 35 zł/ za dobę - uważam, że niestety jest to kwota zbyt wygórowana w okresie wiosenno-letnim, z uwagi na powyższe braki.
    Ludzie nie wierzcie w to, że to złośliwi sąsiedzi!!! To zniesmaczeni turyści!!!
    Następnym razem zatrzymam się w jakiejś agroturystyce (jak najbardziej pozytywne wrażenia), bo większość w Szklarskiej jest nastawiona na kasę!!! Tam ludzie wychodzą z założenia, że i tak tu wrócą, ale na mnie niech nie liczą!!! Nie dam tam nikomu zarobić nawet 1 zł, za ciężko na nie pracujemy!!
    Zastanówcie się, więc zanim się tam wybierzecie.
  • turysta (gość) 2012-05-04 19:29:57

w Szklarskiej za 35 pln to pokoje bez łazienek są a średnio za pokój z łazienka to od 45 pln trzeba zapłacic także nie przepłaciła pani
  • odpow. HAHA (gość) 2012-05-04 20:48:52

Szklarska to dla mnie wiocha, grupon wam te ceny z tych główek powybija, przekonałam się, ze we własnym kraju nie warto spędzać urlopu!!!! Jak ktoś głupi to niech płaci. Niby rzekomy turysto, a może Pani właścicielka?
  • ha ha Ha HA (gość) 2012-05-04 20:52:00

zawsze jest odzew po jakimś niezbyt pochlebnym komentarzu, turyści????A to ciekawe.
    Niech reszta będzie świadoma gdzie jedzie, bo ja niestety nie byłam. Jeśli nic się nie zmieniło od 1 komentarza!!!!
  • .... H Ha (gość) 2012-05-05 09:59:35

Jeszcze jedno moi znajomi jeżdżą do Szklarskiej regularnie i nieprawdą jest, że za 35 zł są pokoje bez łazienek, to taka normalna cena w tym okresie, znają miejsca za 40 zł od osoby, do tego dzieci mają zniżki, osobne wejścia, duży teren przed domkami, właściciele tego kompleksu mieszkają w innym miejscu, niż ten wynajmowany turystom.

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.