RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Katalog Firm » Rodzinny Ośrodek Diagnostyczno-Konsultacyjny Świdnica Łukowa 11
  • Fatalny Matka (gość) 2008-12-10 21:34:40

Kompletny brak kompetencji, drwiny z malego dziecka. Zdrada i bicie przez meza akceptowalne przez osrodek
  • Brak pomocy Beata (gość) 2008-12-10 21:38:00

Zgadzam sie. takze jestem zawiedziona, dziwne ze taki osrodek jeszcze dziala.
  • A jak jest we Wrocławiu? Gosc (gość) 2009-01-24 00:04:36

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub porady odnośnie RODK we Wrocławiu? Czy też jest stronniczy?
  • Na czym polega brak kompetencji? eLeK (gość) 2009-01-29 22:11:11

W poprzednim liście brak informacji nt. braku kompetencji. Na czym on polega? Czy ten osąd jest spowodowany niepomyślną opinią? Nie znam Pani sprawy, ale sądzę, że każda opinia niepomyślna dla nas może wywołać takie reakcje. Najgorsze jest to, że manipulacje dzieckiem są w stanie całkowicie zmienić optykę dziecka. Nie będzie w stanie po kilku miesiącach oderwania od domu prawidłowo oceniać sytuację. A im bardziej inteligentne dziecko, tym lepiej odgaduje intencje rodzica pod którego jest jedynym wpływem. I żadna wiedza psychologiczna nie pomoże. To dziecko jest najlepszym obserwatorem a nam się wydaje, że to my je obserwujemy. Najważniejsza jest bezstronność i dobro dziecka. Proszę popatrzeć na inne forum. Tam ojcowie krzyczą, jak są traktowani i jaka jest przewaga kobiet. Jakie szanse ma np. ojciec, który ma bardzo cwaną żoneczkę. Wulgarną, brutalną i przebiegłą? Która porywa dzieci i ma układy. Nie znam przypadków ani z tej ani innej poradni. Dla wszystkich czytających zacytuję znaną bajkę \"Żabki\": Przestańcie dzieci, bo się źle bawicie, dla was to jest zabawa, nam chodzi o życie. Oby zawsze wybierano dobro dzieci a nie decydowały układy i biologiczne macierzyństwo. Uwierzcie Panie, nie każda kobieta dorosła do tego, by być matką. Czy nie znacie w swoim otoczeniu koleżanek \"królowych\" ? Dla których ważniejsze są pazurki i własne wygody niż dobro dziecka?
    A walka o dzieci jest walką o kasę i wyjście z twarzą przed koleżankami. Ja znam taki przypadek. Z pewnością nie jest odosobniony. Gdyby np. tak się stało, że taka osoba by otrzymała niepomyślną dla niej opinię z RODK, z pewnością by pisała niepomyślne opinie nt. danego RODK. Zaznaczam, że nie znam Pani przypadku. Może ma Pani rację i zostały dzieci skrzywdzone. Czy Pani była bez winy?
  • odp. jednakja (gość) 2009-07-02 05:22:09

Czy to Pani wydaje opinie w tym ośrodku RODK ? Ja właśnie czekam na taką opinię,nie wiem czy będzie dla mnie pomyślna ,czy nie. Odpowiem pani dlaczego psycholodzy we Wrocławiu sa nie kompetentni, mianowicie: przed badaniem czytają atka sprawy,po czym naturalne jest że przychylają się ku jednej stronie.Badanie rozpoczynają już z nastawieniem,na wstępie mówią,że matce nie zabiorą dzieci.Kiedy rozwijam zdanie przerywają,zadają pytania sugerujące odpowiedż.To co jest ważne dla mnie,one nie chcą słuchac,podniesionym głosem przerywają wypowiedzi.Czułam się tłamszona i żle potraktowana,jak mały robaczek szukający zrozumienia w majestacie sprawiedliwości. Zrozumiałam że mój problem nie interesuje tych pań.One są po to aby raz szalę przechylic w jedną raz w drugą stronę,ale badania to na pewno tam nie ma.
  • ja wierze w fachowców. tato_wroc (gość) 2009-11-10 14:33:47

Witam.

To prawda ze istnieja kobiety ktore musza postawic na swoim bez wzgledu na konsekwencje dotyczace prawidlowego rozwoju dziecka. Jestem w takiej sytuacji od jakiegos czasu. Żona jest przebiegla - przyznac to musze. Bazuje na uczuciach Sadu, kolezanek w swoim srodowisku. Nawet wyglaszajac klamstwa bez poparcia psychologowi z poradni - wydebila bzdetne zaswiadczenie do sadu. Wiem, bo skontaktowalem sie z ta poradnia. I zauwazylem... zdziwienie - ze nie wiedzialem o wizytach. Od tamtego czasu - moja zona unika tej poradni do ktorej zapisala dziecko.
    Niestety nie moge pozwolic zeby cierpialo \"prawo dziecka do posiadania ojca\".
    Dla tego tez zamierzam sie zwrocic o badania do RODK. Tym bardziej, ze maloletnie dziecko coraz wiecej rozumie (3latka), i widze coraz wiekszy wplyw \"Matki\" na dziecko przeciwko mnie. Wyglaszajac ambitne przemowy o tym, ze chce zblizyc dziecko do mnie, bo dziecko sie boi mnie - jednoczesnie czynami izoluje dziecko odemnie, i dazy zeby jej teza stala sie faktem. Slowa \"nie musisz isc z tata\" - \"ale wiesz ze mama nie idzie ?\". Czy to naprawde ma pomagac w relacjach dziecko-ojciec !!!?
    I slusznie ktos powiedzial, ze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze .... fakt 4 tys zadanych alimentow to nie byle co.

Mysle ze specjalisci z RODK zauwaza co sie dzieje niedobrego.
  • RODK WE WROCŁAWIU BRAK POMOCY (gość) 2009-12-30 11:46:11

Całkowicie zgadzam się z taką opinią
    Ja staram się na zgodę na wyjazd z synem i mężem bez zgody ojca
    Właśnie dostałam taką opinię z wrocławskiego RODK w której to między innymi nazwano mojego obecnego Męża "partnerem i rzekomym ojcem dziecka" Jesteśmy razem ok 5 lat i prawie 2 lata po ślubie a mój synek ( 6.5 lat )zawsze mówi do niego Tato i tak też mówił na badaniu (czego nawet nie ujęto w opini ). Tymczasem ojciec dziecka nie interesował się synem od samego początku ( nawet nie chciał być przy porodzie o czym mówiłam u RODK - tego także nie ujęto w opini ) Najśmieszniejsze jest to iż ojciec dziecka od rozwodu czyli już od około 5 lat mieszka z rodzicami i nie potrafi sobie ułożyć życia mimo że ma pracę, ponadto mający na koncie pobicia i grożby karalne w tym także na Mojej Osobie a w opini nazwano go "Prawidłowo przystosowanym Społecznie akceptującą powszechnie obowiązujące normy i standardy zachowania" !!!!!!!!!!!!!!!
    Ponadto wiele moich istotnych wypowiedzi wogule nie przytoczono ! a mnie która szuka lepszego życia za granicą nazwano nieprzystosowaną i niemającą pełnej dojrzałości psychospołecznej !!!
    TEN OŚRODEK RODK NIE WYSTAWIA ŻADNYCH OPINI !!!! ON TYLKO CZYTA AKTA SPRAWY I USTOSUNKOWUJE SIĘ DO JEDNEJ ALBO DRUGIEJ STRONY !!!
    POMÓŻCIE MI !!!
    PROSZĘ !
  • WALKA O SYNKA oleńka (gość) 2010-02-03 18:14:55

Drogie panie.Piszecie o RODK we Wrocławiu tak jak by to było coś strasznego.Ja od 6 miesięcy walcze o odzyskanie synka.Czekam własnie na wezwanie na rozmowę do tego osrodka.Czy rzeczywiscie jest tam tak jak przeczytałam wyżej? Czy te panie sa az tak okropne i czy rzeczywiście przychylaja się tylko do jednej ze stron?Prosze o jaks odpowiedż.
  • Klika Sądowa tel.692408565 (gość) 2010-02-18 12:52:58

Jestem panną sama wychowałam i utrzymałam dzieci.Mają 16 i14 lat więc ich ojciec zabrał je bo już niedługo będą nadawały się do wykorzystywania.Małe były mu nie potrzebne.Pomogła mu w tym klika sądowa z RODK we Wrocławiu,sędzina Siembieda,kuratorzy Jakowczuk Gawron,Moroz,Makowczyńska .Nadal się sądzę.Jest mi trudno bo tam panuje kumoterstwo.Proszę o telefony od kobiet podobnie potraktowanych.
  • RODK w Świdnicy zrozpaczony ojciec (gość) 2010-03-10 21:21:31

Witam.

Jestem ojcem który walczy o kontakty z synem. Mój synek ma 7 lat. Do tej pory miałem ustalone kontakty z synem przez Sąd na czas sprawy rozwodowej i mogłem dwa razy w miesiącu jechać do dziecka i przebywać z nim sam na sam. Z wnioskiem wystąpiłem po to abym mógł zabierać dziecko na ferie, wakacje i weekendy do siebie. Właśnie jestem po takich badaniach psychologicznych w RODK Świdnica i czekam na wydanie opinii. Szanowni Państwo, to co się dzieje w tym ośrodku i sposób w jaki przeprowadzane są badania to chyba jakieś kpiny!!! Do ośrodka może wejść ze mną każda inna osoba nie związana z badaniami. Tak było w przypadku mojej żony, że razem z nią do ośrodka przyszły jeszcze dwie osoby i nie byłem dopuszczany do własnego dziecka. Ręce opadają. Można do ośrodka przyprowadzić sobie swojego psychologa i pedagoga którzy to mogą bez żadnych problemów pomóc w rozwiązywaniu testów ponieważ nikt tego nie kontroluje, rozwiązując testy siedzi się samemu i do pomieszczenia może wejść każdy kto chcę .Sama rozmowa z pedagogiem i psychologiem to jedno wielkie nieporozumienie. Po kilku minutach rozmowy powiedziano mi, że będę się mógł spotykać z dzieckiem ale tylko w obecności żony. Byłem tak zaskoczony, że aż oniemiałem z wrażenia. Na moje pytanie co jest tego powodem siedzące na przeciw mnie Panie odpowiedziały, że żona w dniu badań przedstawiła opinię psychologiczną syna z jakiejś innej Poradni Psychologicznej i na tej podstawie zostaną mi ograniczone kontakty z synem.
  • RODK w Świdnicy zrozpaczony ojciec (gość) 2010-03-10 21:31:25

Chciałbym tu przypomnieć tym Panią, że żadna inna opinia z innych Ośrodków Psychologicznych nie może być brana pod uwagę i nie może zaważyć na prawidłowej ocenie. Jeśli bierze się pod uwagę opinię z innego ośrodka to właściwa opinia jaka będzie wydana nie będzie w pełni obiektywna. Taką opinię można sobie zwyczajnie załatwić i nie stanowi to żadnego problemu co zresztą można udowodnić. Panie przeprowadzające badania w Świdnicy nie są w ogóle przygotowane do tych badań. Nie znają zawartości akt sprawy i zapoznają się z nimi dopiero podczas takich badań. W żadnym stopniu Panie nie biorą pod uwagę zawartości akt sprawy. Zadają pytania nie związane z tematem badań. Zostałem zaatakowany serią nie przyjemnych pytań oczywiście nie na temat i widać było ewidentnie, że Panie chcą mnie pogrążyć i są bardziej przychylne na stronę mojej żony. Tego typu badania powinny być nagrywane i przechowywane w archiwach aby osoby przeprowadzające takie badania nie były stronnicze i ponosiły konsekwencje wydawania złych opinii. Na chwilę obecną Panie mogą zadawać pytania jakie sie im podoba i mogą pisać co tylko chcą i nikt im nie udowodni sfałszowania opinii.
  • RODK w Świdnicy zrozpaczony ojciec (gość) 2010-03-10 21:32:52

Apeluję do tych Pań aby nie mściły się na mężczyznach i nie wykorzystywały swoich stanowisk i władzy tylko były obiektywne i miały na uwadze tylko i wyłącznie dobro dziecka. Proszę by Szanowne Panie z RODK w Świdnicy wnikliwie zapoznawały sie z aktami sprawy i wnikliwie analizowały każdą sytuację a nie podchodziły do zagadnień książkowo i na zasadzie ,, odwalenia pańszczyzny" i że to kobieta ma zawsze rację bo drogie Panie decydujecie w tym momencie o całym przyszłym życiu dziecka. Mam nadzieję, że Szanowne Panie wezmą pod rozwagę to co napisałem i może w przyszłości oszczędzą innym rodzicom tyle cierpienia i rozpaczy co mi bo o losie mojego dziecka juz Panie zadecydowały ( zabrały mu Panie ojca, właśnie teraz, kiedy najbardziej go potrzebuje).
  • RODK w Swidnicy matka (gość) 2010-03-16 12:23:41

Po co wogóle te badania,przeciez tam jest tak,że na dzień dobry te miłe Panie już wiedzą jak napisać opinie,wystarczą im akta z sądu,a nie liczy się to,co Ty masz do powiedzenia,bo i tak napiszą to co będą uważały za stosowne.Nic nie robią w tym kierunku,aby pomóc naprzykład matką,które nie mogą sobie dać rady z nastolatkiem,tylko jedynym wyjściem jest poprawczak-gdzie ta pomoc?
  • rodk sbyszek (gość) 2010-07-20 14:57:50

cześć mam 13 lat i ide na bada nia rodk co mam robić na czy m to polega
  • rodk wrocław sbyszek (gość) 2010-07-20 15:01:41

kocham bardzo tatę jestem w domu dziecka z możliwością widzenia się z tatą 2 razy w miesiącu mamy nie kocham a ma ona nie ograniczony kontakt a idę teraz na badania rodk
  • RODK ŚWIDNICA MATYLDA (gość) 2010-08-02 11:08:24

Panie z rodk w swidnicy wypisuja kompletne bzdury w opiniach,pisza o faktach ktore nie mialy nigdy miejsca i nie bylo wogole o nich mowy na badaniach,wciskaja ludziom to co one chca uslyszec a nie to co ja mam do powiedzenia. ktos powinien sie wkoncu tym zajac
  • rodk opole i nysa walczaca (gość) 2010-08-11 17:01:13

z tego co tu czytam te osrodki sa wszedzie do niczego nie wazne co zrobiles i o co walczysz wszystkim wydaja opinie taka jak im sie podoba...wkoncu niech sie ktos za to wezmie do porzadku bo ja nie wiem kto tam pracuje??? ludzie ze szkola i bez serca czy ludzie bez szkoly i z serce....i niby wszyscy robia tam dla dobra dzieci i gdzie tu dobro???? dziecko chce do taty dostaje matka..dzieci chce do domu a siedza w pogotowiu rodzinnym 3 lata i gdzie tu sprawiedliwosc dla dzieci i dobro dziecka...a tak popatrzec na to oczami dzieci by bylo wtedy zupelnie inaczej...siedza na stolkach skaczyli szkoly a sa durniejsi od tych wszystki co maja z nimi do czynienia....zrobcie cos z tymi osrodkami rodk bo nic dobrego oni nie robia krzywdza rodziny rozbijaja rodziny i niszcza dziecia rodzicow!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • rodk opole i nysa walczaca (gość) 2010-08-11 17:11:47

zreszta co to ma byc dostaja akta z sadu i co przeczytaja i juz wiedza co maja pisac wyglada na to ze maja fajne powiazania z sadami..a tak nie powinno byc bo jezeli juz tkie cos masz przesjsc to ok ale bez akt sadowych niech cie wysuchaja i napisza co uslyszeli wtedy zgodze sie z kazda opinia jaka napisza ale b ez tych akt sadowych inaczej na calym swiecie bede wnosic o nowe badania az wkoncu juz nie beda mieli gdzie mnie wysylac bo jeden da taka opinie drugi przeczyta pierwsza a tzreci szybko stesci oba i co nie jest to jego zdanie i jego punkt slyszenia i widzenia...zastanawiam siew czy oni nie maja osobowosci zaburzonej silnie emocjonalnej.....dzieki takim osrodka zaczelam interesowac sie psychologia dowiedzialam sie wiele ciekawych rzeczy polecal ksiazke ''SIŁA EMOCJI ZROZUMIEC UCZUCIA JAK SOBIE Z NIMI RADZIC'' Michelle Larivey ....bardzo ciekawie tam pisza aw tych osrodkach nic nie wiedza uczas sie regulek i potem w zycie innym ludzia wpajaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ... N. (gość) 2010-09-01 17:24:27

Oczywiście,że ośrodki mają powiązania z sądami .
    To prywatne obiekty , i to sąd ma z ośrodkiem umowę.
    Ja dobrze wspominam badania , pani psycholog( blondynka) jest bardzo miła , pedagog już nie ale było w porządku.
    Najważniejsze mówić co się myśli i być szczerym .
  • rodk glogow mmm (gość) 2010-09-08 13:19:05

tak samo jest w rodk glogow.Nie sluchaja co masz do powiedzenia ,masakra.
  • RODK ŚWIDNICA pandesk (gość) 2010-09-14 23:12:12

W Świdnickim RODK dzieją się straszne rzeczy.Pracuje tam taka szczuplejsza pani która jest feministką.Od razu jak tylko skończyła z żoną i przyszła mnie wywołać to spojrzała na mnie i powiedziała do mnie takim tonem że wiedziałem że mnie będzie chciała zniszczyć.Pytania i stwierdzenia jakie zadawała w stylu . A może pan nie wie że czasy władzy mężczyzn nad kobietami już dawno się skończyły to ja panu powiem że kobieta nie jest własnością mężczyzny i wcale nie musi gotować mu obiadków ani sprzątać.Nie dawali mi dojść do głosu,śmiali mi się prosto w twarz albo do siebie,kiwali do siebie głowami z politowaniem uśmiechając się szyderczo,zbaczali z tematu , omijali ważne kwestie a skupiali się tylko i wyłącznie na tym co żona powiedziała złego o mnie.Atakowali mnie bo to nie było badanie,stwierdzali coś sami i to zapisywali a jeśli ja coś powiedziałem to ta niby znawczyni mówiła że tak nie jest bo ona o tym lepiej wie . Wychodzili sobie z pomieszczenia na przemian żeby załatwiać sobie jakieś swoje prywatne sprawy a to z żoną bo telefonik zadzwonił a to sms im przyszedł - pan który też mnie przesłuchiwał - Dawid Suchodolski a to pani,pewnie na tzw .fajkę by po chwili stwierdzić że ona już skończyła pracę i wcale tu nie musi już być ale jest
  • RODK ŚWIDNICA ciąg dalszy pandesk (gość) 2010-09-14 23:13:05

Z moją żoną rozmawiali sobie ponad 3 godziny,wysłuchali ją na pewno do końca i ze szczegółami,mnie przesłuchali pobieżnie i naprędce bo im się do domu śpieszyło w 1,5 godziny a na moją uwagę że jak to przecież to niesprawiedliwe i że ja mam jeszcze wiele rzeczy do powiedzenia szczuplejsza pani z ostro pomalowanymi oczami kredką oraz pan Dawid Suchodolski stwierdzili że to oni decydują o tym ile będzie trwało badanie.Badanie w cudzysłowie bo to parodia badania,wchodzisz i wiesz od pierwszego pytania że przegrasz bo ich nie interesuje dobro dziecka,oni bawią się tym co robią,to są jacyś sadyści którzy lubią znęcać się nad mężczyznami.Nie interesuje ich że żona się puszczała,nie dbała o dom i dziecko,oni z zasady w to nie wierzą i śmieją się z tego.Oni w Świdnickim RODK zakładają od początku że kobieta ma racje i że to kobieta nie kłamie,męską wersję zakładają że jest nieprawdziwa.Chciałbym napisać na nich skargę ale nie wiem gdzie to zrobić,może zbierzemy się i razem napiszemy coś takiego bo tak dłużej być nie może a oni przez cały rok niszczą w ten sposób pewnie około 300 mężczyzn
  • RODK ŚWIDNICA ciąg dalszy 2 pandesk (gość) 2010-09-14 23:19:19

Przeczytajcie sobie co sądzą specjaliści o tych całych RODK , one w zasadzie nielegalnie decydują o życiu ludzi

http://www.rp.pl/artykul/163408,531825-Rozwod-nie-moze-byc-walka-o-pieniadze.html

"Tajemnicą poliszynela jest, że orzeczenia w sprawach rodzinnych wydawane są nie przez sądy, lecz przez RODK. To sytuacja skandaliczna – nie dość, że ośrodki te nie mają żadnego zakotwiczenia w przepisach (nie są instytutami naukowo-badawczymi), to jeszcze ich opinie są stronnicze, w 95 proc. antyojcowskie. Zła ocena działalności tych ośrodków została potwierdzona m.in. w raporcie z grudnia 2009 r. przygotowanym na zlecenie Fundacji Batorego. Nie pozostawił on na nich suchej nitki, nie zostały jednak do tej pory zlikwidowane."
  • RODK ŚWIDNICA ciąg dalszy 3 pandesk (gość) 2010-09-14 23:35:13

Przeczytajcie jeszcze to :

http://tato.com.pl/forum/showthread.php?tid=1878
  • RODK Wrocław Krystyna (gość) 2010-09-23 09:48:25

Jestem zbulwersowana sposobem działania RODK we Wrocławiu.Jego niekompetencją i działaniem przeciwko małemu dziecku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Ośrodek nie wykazuje podstawowej wiedzy psychologicznej i pedagogicznej.Opinia wystawiona przez ten ośrodek jest skrajnie tendencyjna,obrażająca podstawowe uczucia macierzyńskie.W pełni zgadzam się z opinią mojej poprzedniczki na temat działalności RODK we Wrocławiu.
  • Walka o synka-odpowiedz krystyna (gość) 2010-09-23 10:17:06

To niewyobrażalnie przykre ale opinie o tym ośrodku ,które pani czyta ...to prawda.A inne ośrodki ,-jak czytamy- także nie są obiektywne.
  • Żenada Kaz6088 (gość) 2010-09-26 08:37:18

W moim przypadku rodk w Głogowie za bardziej wiarygodną uznał opinię matki niż sędziego. G...no warte te pseudo psycholożki. Zniszczyły mi rodzinę.
  • rodk w wałbrzychu elka (gość) 2010-11-16 12:39:26

badanie przeprowadzała niekompetentna "pani psycholog", która nakrzyczała na mnie,że nie mam prawa zadawać pytań. Podobno psycholog powinien byc osobą opanowaną,nie dającą sie wyprowadzic z równowagi. Opinia opierała sie na niepełnej,wyrywkowej historii rodziny,dowolnej interpretacji domyślnych (nieprawdziwych)faktów. Porażka
  • RODK Poznań mysza (gość) 2010-11-23 15:42:27

W Poznaniu też tragedia, brak kompetencji.Jednostronność. Brak obiektywizmu. Po przeczytaniu takiej opinii jestem w szoku!!!!! wnioski wyciągnięte po jakiś niewiadomych faktach. Jednorazowe badanie nie może ocenić postaw rodzicielskich. Jeśli ktoś jest dobrym mówcą to potrafi zrobić bardzo dobre wrażenie i nie można ocenić na ile jest ono zafałszowane. Horror!!!
  • tez bojuje o moje chlopaky gabriela zarzycka (gość) 2011-01-02 11:01:09

jestem czeszkou,ale mieszkalam 7 lat w polsce.mam 3chlopakow z tego jeden jest juz dorosli.dwoch mam z moim mezem ktury my jich zabral a wasznie z powodu opinie z diagnostickego konzultacijnego z jeleniej gory.niewiedzou ma ani niemajou pojete co to jest milosc matky do dzecka.odsuzam tego a mam tylko nadzeje ze jich odzyskam s powrotem.

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.