RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Szklarska Poręba » Forum » Turystyka » Willa Elżbieta w Karpaczu
  • Willa Elżbieta w Karpaczu
  • Willa Elżbieta w Karpaczu dezerterka (gość) 2007-05-27 14:55:20

czy któraś z Was kupując suknie w tym salonie MS Moda dostała zaproszenie na 7 dni do Karpacza do Ośrodka \"Willa Elżbieta\" ? Chciałabym wiedzieć jak tam jest czy rzeczywiscie są bezpłatne noclegi jak zapeniają i wogóle czy warto sie wybierać do tego ośrodka ?
  • opinia niezadowolona (gość) 2010-07-01 14:14:42

Witam!
    Tak skorzystałam z tej oferty i sie załamałam :( to co jest przedstawione na zdjęciach a w rzeczywistosci to dwie różne sprawy. Kuchnia dobra, miłe i serdeczne Panie czego nie mozna powiedziec o włascicielce. Pokoje zaniedbane,parking niby strzezony ale ja mam inne zdanie na ten temat. Ogólnie nie polecam nie zawsze tanie jest fajne ,czasem lepiej troche dołozyc i byc na 100% zadowolonym. Pozdrawiam :)
  • zapytanie marzenkaatb (gość) 2010-07-02 16:36:52

dezerterka napisał:

czy któraś z Was kupując suknie w tym salonie MS Moda dostała zaproszenie na 7 dni do Karpacza do Ośrodka "Willa Elżbieta" ? Chciałabym wiedzieć jak tam jest czy rzeczywiscie są bezpłatne noclegi jak zapeniają i wogóle czy warto sie wybierać do tego ośrodka ?

kurde, właśnie dostałam takie zaproszenie i chciałam z niego skorzystać. naprawde jest tak źle??? bo na zdjęciach pokoje są niczego sobie....
    bardzo proszę o odpowiedź
    jeszcze nic nie wpłacałam... aż się boję :(
  • willa elżbieta mac (gość) 2010-07-13 09:13:08

mam ten sam dylemat. Właśnie dostałem numer konta i nr rezerwacji i po tym wpisie wstrzymałem się z zapłatą zadatku. niech ktoś coś więcej napisze o warunkach
  • willa elżbieta mag (gość) 2010-07-29 13:15:52

nie polecam. byliśmy z mężem w czerwcu - faktycznie poza dobrą kuchnią nie ma co pochwalić, pokoje zaniedbane, właściciele zachowujący się jak udzielni władcy (to oni robią zaszczyt że łaskawie przyjmują cię do swojej willi), brak parkingu strzezonego - w czasie naszego pobytu skradziono koło jednej parze. ogólnie uważam, że za niewiele większą kwotę niż to 560 za wyżywienie można znaleźć duzo bardziej komfortowe miejsce i duuuużo bardziej przyjemnych gospodarzy.
  • Willa Elżbieta- Karpacz mimi (gość) 2010-08-07 20:54:16

My byliśmy tam w tym roku, w lipcu i byliśmy zadowoleni. Wszystko było w porządku, pokoje czyściutkie, pościel wyprana, w ubikacji super, nie ma do czego się przyczepić, może tylko zapach trochę drażnił jak się wchodziło do pokoju taki specyficzny. No i w domu całym bylo chłodno, co jest ważne jeśli taki upał na dworze. Mieliśmy piękny widok na góry, wszyscy mili-właściele i panie kucharki, a śniadania i obiadokoloacje na stołówce miały swój urok :) Co do parkowania, to my akurat wjeżdżaliśmy sobie autkiem na posesje i brama była zamykana i nie było problemu. Polecamy z mężem więc to miejsce.
  • willa elżbieta karpacz marzenkaatb (gość) 2010-08-27 23:08:05

byłam w willi Elżbieta w terminie 21-28.08. czytając opinię mag się wystraszyłam... jednakże absolutnie nie można się do niczego przyczepić: właściciel bardzo miły, pani z recepcji również, panie kucharki powinno się ozłocić za to pyszne jedzenie, pokoje, łazienka i toaleta czyste i na bieżąco sprzątane:) wszystkim polecam
  • Willa Elżbieta Karpacz Ossa (gość) 2010-09-12 12:23:49

Byłam we wrześniu 2010 w Karpaczu w tej willi. Jesli chodzi o jedzenie - bardzo dobre. Co do uprzejmości właścicieli - bez uwag. Ale w pokoju było przeraźliwie zimno (dobrze, że miałam swój koc), brak ręczników w pokojach (w XXI wieku to coś dziwnego), no i śmieci trzeba było samemu wyrzucać, pokoje nie były sprzątane - ale to akurat nie był dramat. Jeśli ktoś chce pobyć w górach, wejść na Śnieżkę, zwiedzić sztolnie i miniaturowe budowle w Kowarach, spędzić dzień w westernowym miasteczku (można dojść nawet pieszo z willi), obejrzeć skocznię, wjechać na Kopę, zobaczyć wodospad przy Kopie, wodospad Szklarkę i Kamieńczyk w Szklarskiej Porębie - to naprawdę ma co robić i w pokoju jest się tylko wieczorami. Trzeba wziąć wygodne buty i ciepłe ubranie i cieszyć się życiem. Wtedy nawet te drobne niedociągnięcia przestaną byc tak uciążliwe. Dla wygodnych pań - nie polecam, dla mniej wymagających ludzi - jak najbardziej.
  • willa Elżbieta w Karpaczu brunetka (gość) 2010-10-03 16:25:58

Witam ja byłam też z mężem niedawno dostaliśmy zaproszenie i cóż mogę powiedzieć jedzenie było dobre oraz wszędzie blisko a poza tym pokoje były brudne, nie posprzątane,na stronie napisane że jest internet bezprzewodowy a w pokojach nie można było się połączyć słaby zasięg, no i ten zapach specyficzny jak się wchodziło szczególnie z dworu,w pokojach zimno, ubikacje mieliśmy na korytarzu i jeszcze najgorsze pościele były niedoprane.W pokoju byliśmy zawsze wieczorami bo cały czas chodziliśmy więc nie było jeszcze tak źle ale jakbym miała siedzieć cały czas to było by gorzej.I tak jak napisane powyżej dla wygodnych pań nie polecam , dla mniej wymagających-jak najbardziej.
  • Willa Elżbieta Karpacz Iga (gość) 2010-11-25 22:01:39

Witam!Byłam w willi Elżbieta razem z moją rodziną i nie mam żadnych zastrzeżeń.Pokój mieliśmy wygodny i czysty.Wyżywienie doskonałe.Gospodarze mili ,życzliwi o wysokiej kulturze osobistej.Pensjonat faktycznie w cichej okolicy.Polecam wszystkim ,którzy cenią sobie spokojny wypoczynek.
  • Willa Elżbieta Karpacz Tmara (gość) 2010-12-29 21:21:08

tragedia , nie polecam.... pełno moli i w pokojach zimno a właścicielka bardzo nie miła
  • odmowa rezerwacji sandra (gość) 2011-01-04 11:56:13

zamówiłam rezerwacje na sylwestra miałam pecha w dniu wyjazdu było ślisko i upadłam przed samochodem i uszkodziłam sobie kolano więc musiałam od razu udać sie do chirurga powiadomiłam od razu własciciela odmówił mi zwrot kosztów chociaż sama zaproponowałam połowę ceny jt 160zł mimo wszystko nie zgodził się uważam ,że to nie fer ponieważ to był przypadek losowy 0
  • opinia sandra (gość) 2011-01-04 12:57:54

tak to prawda lepiej zapłacić drożej i jest się spokojnym
  • gosc sandra (gość) 2011-01-04 19:22:06

ja zapłaciłam całą cenę od razu a nie zadatek a przed wyjazdem uszkodziłam sobie kolano i nie zwrócono mi nic
  • lola (gość) 2011-01-04 22:40:40

hej :)mam pytanko.czy np.czajnik w pokojach to jest? czy oprocz jadalni jest jakaś kuchnia gdzie ewentualnie można sobie zrobic cos do jedzenia?co z lodówką?aha i jak łazienki? naprawdę az taka tragedia?Prosze o odpowiedz:)
  • Opinia xyz (gość) 2011-01-09 11:33:20

Szczerze NIE POLECAM!!! również skorzystaliśmy z oferty przy zakupie sukni ślubnej na zdjęciach cały obiket wyglądał na zadbany i dość przytulny jednak na miejscu okazało się że pokój przypomina celę z mnin umywaleczką i strasznym zapachem, w tym samym czasie były również inne pary i proszę mi wierzyć że każda z nich wyjechała wcześniej. Chyba to o czymś ŚWIADCZY???
  • CIEKAWE JAK TAM JEST turysta (gość) 2011-01-14 00:33:35

CIEKAWE JAK TAM JEST NAPRAWDE ?
  • tragedia Ola (gość) 2011-01-15 16:09:37

Byliśmy tam ze znajomymi.Chcieliśmi miło spędzić sylwestra,ale nie udało się tragedia dojechaliśmy na miejsce dosyć póżno wszycy byli zmęczeni po podróży zimno ciemno a oni w środku nocy kazali nam płacić pieniądze.Po trzech dniach pobytu właścicielka kazała nam nagle dopłacić jeszcze 200zł bo powiedziała,że nie wie że z nami jest dziecko.Mimo zapłaty powiedziała że dziecku nie nalęży się nic oprucz pobytu w willi Elżbieta i wdychania świeżego górskiego powietrza.Woda przeciętnie leciała raz dziennie a jak już to taka że niedało się kąpać.Pokoje tragedia Hitlera pamiętają napewno!!!!!!Właściciel to tchórzliwy dupek jak coś się zaczynało dziać to wysyłał swoją ciężarną żonę,a sam uciekał do piwnicy...wynurzał sie już po wszystkim.A ta jego żona mimo że przy nadzieji wredna małpa i chamska!!!!NIE JEDZCIE TAM!!!TO PIEKŁO NA ZIEMI>Za taką cenę to tylko w Alpy.
  • koszmar z ulicy Grottgera radek (gość) 2011-01-15 16:18:28

Byłem tam dwa lata temu własciciel jeździł przeciętnym samochodem i był normalny a w tym roku warunki się zmieniły niewiem jak dla kogo dla gości tragedja a własciciel jeździ nową mazdą. To wszystko tłumaczy.
  • Prawda na temat willi elżbieta goście willi (gość) 2011-01-23 12:04:49

Po krótce przedstawię wrażenia moje i mojej żony z pobytu w Willi Elżbieta w Karpaczu przy ul. Grottgera 11 w terminie- styczeń 2011. Mieliśmy zaproszenie- kupon na 7 noclegów, wykupić trzeba było wyżywienie za 45 zł/os za dobę.

Pozytywy.
    (jak mi się jakiś przypomni na pewno napiszę)

Negatywy.

1. Doba zaczynała się od 15, byliśmy 14:30 wielki problem z zakwaterowaniem bo za szybko przyjechaliśmy (dodam ze opuścić pokój trzeba do 10). Willa położona na odludziu, daleko wszędzie, i do centrum, i do stoku narciarskiego. W dodatku okolica słynąca z częstych kradzieży samochodów lub ich wyposażenia.
    2. Trzy piętra z pokojami (około 5 pokoi na każdym pietrze) pokoje puste, dostaliśmy pokój na trzecim piętrze (w willi było łącznie z nami 6 osób) zmiana pokoju nie była możliwa z niewiadomych przyczyn. Zapach w całej willi bardzo nieprzyjemny, jak w starych, niewietrzonych mieszkaniach.
    3. W pokoju w którym mieszkaliśmy była łazienka :) ale bez ogrzewania (brak kaloryfera), woda tylko zimna - ciepła z podgrzewaczy elektrycznych leciała hmmm to znaczy kapała bardzo wolno i kąpiel była niemożliwa. A obok lustra idiotyczny napis "Zakaz włączania dwóch podgrzewaczy wody jednocześnie". Łazienka klaustrofobicznie mała, w dodatku ze skośnym dachem (pokój na poddaszu), wyprostować się w łazience nie sposób.
  • Prawda na temat willi elżbieta goście willi (gość) 2011-01-23 12:05:26

4. Łóżka pojedyncze zsunięte ze sobą jako małżeńskie co noc budziłem się w dziurze. Pościel pożółkła, niedoprana (z plamami), w wydartymi dziurami, bez guzików, przez co każdej nocy kołdra wypadała z poszewki. Prześcieradło to kawał materiału, bez gumki, co rano budziliśmy się na samym materacu
    5. Oświetlenie w pokoju jak w jaskini, dwa małe kinkiety, w takim półmroku nawet gazety poczytać nie można. Kontaktów w pokoju 6, ale tylko w jednym prąd. Brak szafy na ubrania.
    6. Pokoje podczas 7 dniowego pobytu nie sprzątane, brak ręczników, papieru toaletowego, śmieci trzeba było wynosić samemu.
    7. Jedzenie zapłacone za 7 dni od soboty do soboty śniadania 9:00 i obiadokolacje 17:00. W środę byliśmy na wycieczce do Pragi od 7 rano do 21 wykupionej za pośrednictwem właścicieli willi. Brak jakiegokolwiek prowiantu na wyjazd czy rekompensaty 90 zł za ten dzień za jedzenie ( to nasza sprawa że nas nie ma w czasie wydawania posiłków) Dodam że jechaliśmy wszyscy na wycieczkę czyli 6 osób które były w willi. Właściciel spokojnie miał dzień wolnego za nasze pieniądze.
  • Prawda na temat willi elżbieta goście willi (gość) 2011-01-23 12:05:59

8. Na 6 obiadów 3 bezmięsne, codziennie suche ziemniaki, surowa starta marchew jako surówka, kotlet płaski jak pergamin, raz były jakieś rozgotowane kluski, do gołąbków zapomnieli dodać mięsa (sam ryż w kapuście). Na śniadanie tylko dwa razy mieliśmy świeże pieczywo, kawa tylko na specjalne życzenie. Po prostu oszczędność na każdym kroku- porażka.
    9. W jadalni (piwnica) temperatura nie przekraczała 15 stopni, kaloryfery zimne, bardzo dogodne warunki do spożywania posiłków.
    10. Podsumowując: zaproszenia do tej willi nie są warte nawet tych 45 zł/os, zamiast prezentem są źródłem frustracji i niezadowolenia. Serdecznie odradzamy ten pensjonat, myślę, że nawet mało wymagający goście chcieliby korzystać z ciepłej wody i spać w schludnej pościeli. Istny sourvival zamiast wypoczynku.
    11. Miejmy nadzieje że właściciel po lekturze tej opinii zdecyduje się wprowadzić zmiany.
  • Moja opinia Oli (gość) 2011-02-04 19:12:50

Bylismy w tym Pensjonacie w styczniu 2011r.Pragniemy wszystkim przedstawić sytuację panującą w tym obiekcie widzianą naszymi oczami.
    Właściciele bardzo mili i profesjonalnie podchodzący do swoich gości, pokoje - fakt niezbyt duże ale za to bardzo miłe - a podczas bycia we dwoje chyba o to chodzi :), jedzenie - hmmm - poezja, okolica bardzo cicha i spokojna a zarazem oddalona od centrum o kilka chwil.Polecamy wszystkim tym, którzy chcą spędzić miło i przyjemnie urlop w górach za rozsądną cenę w bardzo miłym pensjonacie.Pozdrawiamy właścicieli i zapewniamy, że jeszcze tam wrócimy.
  • Zawiedzeni :( Gość (gość) 2011-02-28 19:18:55

Witam właśnie wróciliśmy z Pensjonatu i niestety przykro to mówić ale jedzenie tragedia o 8:30 śniadanie tzn cały tydzień to samo kanapki kanapki i jeszcze raz kanapki 2 razy chłodna parówka :( Przykre i obiad o 17:00 pierwsze danie ok. zupy ciepłe ale jałowe bez smaku ale drugie danie no proszę państwa gołąbki z ryżu bez mięsa i do tego dwie gałki ryżu półtwardego z sosem koperkowym,w życiu czegoś takiego nie jedliśmy.W pokojach na dzień dobry zimno ale po rozmowie z właściecielem to się zmieniło.Internet bezprzewodowy dostępny tylko na parterze,brak parkingu strzeżonego auta pozostawione na ulicy.Sklep spożywczy najbliższy ok 25min pieszo.Szczerze nie polecamy.
  • Bardzo Fajnie :) (gość) 2011-03-22 10:48:56

Witam,wróciliśmy z Pensjonatu i jesteśmy bardzo zadowoleni :) Jedzenie bardzo dobre,pokoje czyste,polecam :)
  • Pobyt w willi Żaneta (gość) 2011-03-29 19:37:02

Podczas mojego pobytu w lutym nie zauważyłam takich negatywnych rzeczy co wpisujący się powyżej. Wszystko chyba zależy od tego czego oczekujemy od takiego pobytu - jest to pensjonat w górskiej miejscowości położony w pięknym miejscu o przyzwoitym standardzie - natomiast nie jest to hotel z 3 gwiazdkami. Ale umówmy się , że hotel z 3 gwiazdkami i wyżywieniem to zupełnie inna cena.
    Ponieważ czasem z mężem jeżdzimy na narty i zatrzymujemy się w podobnych pensjonatach w różnych miejscowościach to mamy porównanie i ono wypada pozytywnie .Jeżeli chodzi o wyżywienie to także nie mam jakichś specjalnych zastrzeżeń.
    Wpisujący się powyżej w tytule "Prawda o willi ..." widać albo ma bardzo wysokie wymagania i nie powinien wybierać pobytu w obiektach typu "Willa" albo jego odbiór rzeczywistości jest zupełnie inny niż mój albo pewne rzeczy bardzo przejaskrawia.
    W naszym pokoju była ciepła woda i czysta pościel - nie wiem czy piszący powyżej chce złośliwie "dołożyć" właścicielom, czy coś faktycznie było nie w porządku.
    O tym że u nas w Polsce nie jest tak żle z tymi warunkami napiszę Wam na przykładzie hotelu w Paryżu - otóż chyba ze 3 lata temu zatrzymaliśmy się z mężem (wtedy jeszcze narzeczonym) w Hotelu Premiere Class w Roissy blisko lotniska Charles de Gaulle - myśleliśmy ,że będzie to dobry hotel ,fajna baza wypadowa na Paryż.
  • Pobyt w willi -2 Żaneta (gość) 2011-03-29 19:38:00

Słuchajcie - tam to dopiero był horror - samoloty lądujące całą noc nad głową a łazienka to był kontener plastikowy że jak mąż próbował się myć to uderzał rękoma po ścianach - nie mówiąc o żadnym ogrzewaniu łazienki a pomiędzy łóżkiem a ścianą było tyle miejsca że nie mogliśmy się minąć w przejściu.
    I to jest wielki Paryż w dodatku za jedyne 75 EUR za pokój bez śniadania. Dodam że w tym hotelu zatrzymywały się stewardessy i piloci którzy mieli przerwę w podróży.
    Tak więc mam swój punkt odniesienia i wiem że należy mieć normalne podejście do naszych polskich warunków które wcale nie są takie złe.
    Tak więc nie przesadzajmy - pewnie jak jest coś poniżej oczekiwanego standardu to jego wymagajmy ale jak ten standard jest przyzwoity to nie przesadzajmy – miejmy świadomość również za jakie jest to pieniądze.
  • Jadę i się przekonam Bodek. (gość) 2011-04-10 19:56:01

Tak na początek, jeszcze się taki nie narodził żeby wszystkim dogodził. Po prostu muszę sprawdzić czy na prawdę tak jest źle, ręcznik, papier toaletowy to podstawa przecież mamy 2011 rok. Co zastaniemy na miejscu nie wiemy ale gwarantujemy że napiszemy.
  • Tragedia M (gość) 2011-05-04 16:55:38

Tragedia, na stronie internetowej podobno są pokoje z łazienkami. Nic podobnego mielismy bez łazienek (łazienka na korytarzu). Jak był juz prysznic, to bez umywalki, lustra, brak ręczników, czajników bezprzewodowych (dostepny tylko na piętrze), problemy z wodą, przykry zapach w pokoju, właściciel nieprzyjemny Nie polecam za te pieniadze.
  • Bez kultury A (gość) 2011-05-20 22:20:03

Tragedia to jest mało powiedziane. Byliśmy z wycieczką szkolną w Karpaczu w Willi Elżbieta, panie ze stołówki bardzo przyjemne, posiłki bardzo dobre, jednak kierownik bez kultury. Bateria od prysznica była zepsuta juz jak dojechaliśmy. Pan kierownik nie dość że krzyczał na nas że zepsuliśmy to jeszcze kazał nam płacić. Coś okropnego. Szkoda mu było 20 zł na baterie. Nie polecam.

KOD

POLECAMY

• EURO 2012

EURO 2012

Mistrzostwa zbliżają się wielkimi krokami...

• Dzień Dziecka 2012

Dzień Dziecka 2012

Fastyny, konkursy, przedstawienia - zobacz, jak umilić dziecku czas z okazji jego święta.