Piszą o sobie "Zaufaj Profesjonalistom". Ten profesjonalizm objawia się bardzo specyficznie. Dla przykładu na sprzęt, posiadający trzyletnią gwarancję potrafią wystawić 23-miesięczną kartę gwarancyjną i dowodzić, że na stronie producenta i na ich własnej tak właśnie jest napisane. A tak nie było. Mniemam, że gdybym przyniósł taki sprzęt do nich do naprawy po upływie czasu gwarancji, który został wpisany przez nich na karcie gwarancyjnej, to dowiedziałbym się, że sprzętu nie da się naprawić ale oni go zutylizują i jak chcę to mogę u nich zostawić. Mając jeszcze rok mogą dane urządzenie wymienić u producenta na sprawne i odsprzedać następnemu klientowi. Czysty zysk! Jak miło! Błędy w adresach i nazwach firm na fakturach, z wielką łaską zostały poprawione, po kilkukrotnym wytłumaczeniu o co chodzi. Żenada... Swoją rzekomą wiedzę informatyczną kamuflują cwaniactwem i "tupeciarstwem". Próbują tworzyć wrażenie, że wszystko wiedzą, nawet na kimś, kto ma wieloletnie doświadczenie ze sprzętem komputerowym, poparte wykształceniem. Wmawianie temu komuś, nie znając go, że jest laikiem i na niczym się nie zna jest co najmniej niegrzeczne (delikatnie rzecz ujmując). Ogólnie firmy nie polecam. Wszystko co napisałem dotyczy przynajmniej kilku pracowników oddziału dzierżoniowskiego, z którymi miałem nieprzyjemność współpracować.
Omijać z daleka!!!
Pozdrawiam!
Grzesiek